Una altra nit de vandalisme als Orriols de València deixa sis cotxes i una moto cremats i la façana d'un edifici afectada

El veïnat es mostra fart de les promeses de l'ajuntament i exigeix un pla integral que contemple “urbanisme amb habitatges assequibles, econòmic i social”

Incendi Orriols WEB
Estat en què ha quedat l'immoble del carrer Sant Joan Bosco afectat per les flames / Facebook Maika Barceiro Ruiz

La Policia Nacional investiga qui pot estar al darrere de la nova nit de vandalisme i desfeta que ha agitat el barri dels Orriols de València. L'incendi de sis contenidors, repartits al carrer Sant Joan Bosco, s'ha estés fins a sis turismes i una moto aparcats en la via pública, que han acabat calcinats, així com a la façana d'un edifici de quatre plantes, que s'ha vist greument afectada per les flames.

En les xarxes socials, el veïnat d’aquest barri ha reclamat un pla integral per a recuperar aquesta zona i ja prepara una concentració per a dimecres. Així mateix, la gent del barri ha lamentat que durant la passada matinada el vandalisme li haja tocat al carrer Sant Joan Bosco. “Fins quan i quant” han d’esperar, es preguntaven. Mentrestant, la policia avança en la investigació dels fets vandàlics.

Estat en què han quedat alguns dels contenidors i la moto cremada al carrer Sant Joan Bosco de València
Estat en què han quedat alguns dels contenidors i la moto cremada al carrer Sant Joan Bosco de València / À Punt NTC

“N'hi ha prou de promeses. Els Orriols necessita un pla integral: urbanisme amb habitatge assequible, econòmic i social”, reclamàvem. “Exigim el nostre dret a viure en pau i amb dignitat”, afegien.

Com detallen els bombers, a l'altura del número 77 han cremat tres contenidors, una moto i dos cotxes; en el 79, cinc contenidors, quatre cotxes i està la façana afectada, i en el número 93 ha sigut incendiat un contenidor.

Inseguretat i delictes en els últims mesos

El vandalisme i les accions delictives mantenen el veïnat d’aquest barri en peu de guerra des de fa mesos. La violació i l’intent d’estrangulament d’una xica que passejava el seu gos la nit de Cap d’Any va colpir el veïnat, que el passat octubre també va viure l’apunyalament de dos xics, un dels quals va morir. Aquests últims fets s'afigen als robatoris i furts que s'han viscut en els últims mesos en alguns carrers dels Orriols i que han motivat diverses batudes de la policia.

Per això, el veïnat reclama accions per a revitalitzar el barri i millorar-ne la convivència. De fet, en una de les últimes accions van lliurar a l’Ajuntament, coincidint amb les festes de Nadal, una caixa de carbó amb "totes les dificultats" del barri a conseqüència de les "dècades d'abandó institucional" i una carta als Reis per a l'alcaldessa, María José Catalá, en la qual li reclamaven les "millores" per al barri.

També et pot interessar

stats