Una Rompuda de l'Hora diferent als balcons de l'Alcora
La Rompuda de l'Hora, un exercici de percussió, multitudinari i sincronitzat, és patrimoni cultural immaterial de la humanitat des de l'any 2018.
Malgrat no poder fer la Rompuda tradicional de l'Hora per segon any consecutiu, a l'Alcora no ha faltat el sentiment dels confrares. Així, el tradicional toc de l'inici de la Rompuda ha quedat substituït per coets i, això sí, l'emoció de sempre.
"Són sentiments encontrats, però representar-ho als balcons és important per a nosaltres", ha contat a À Punt NTC Clara Tena, confraressa de la Mare de Déu dels Dolors. "Cal adaptar-se a les circumstàncies. També és molt emocionant", ha corroborat Amparo Segura, també confraressa de Mare de Déu dels Dolors.
En aquesta Rompuda alternativa han participat quatre confraries amb un centenar de membres de diverses generacions. Una representació que, a més, té un marcat sentiment religiós, com ha confirmat Sergio Grangel, president de la Germandat de la Rompuda, a À Punt NTC, que ha explicat que representa "el cataclisme quan van crucificar el Nostre Senyor".
Enguany, a més, la secció de tambors de la Germandat del Santíssim Crist del Calvari ha celebrat els quaranta anys. "Vam pensar moltes idees: de fer-ho a la plaça amb distància de seguretat... però el fet principal era que tots pogueren participar-hi", ha afegit Grangel.
La Rompuda de l'Hora, un exercici de percussió, multitudinari i sincronitzat, és patrimoni cultural immaterial de la humanitat des de l'any 2018.