Una taca d'algues obliga a tancar al bany la platja del Cabanyal

Ha aparegut a la zona del passeig de Neptú

Acumulació d'algues a la plataja del Cabanyal
Acumulació d'algues a la plataja del Cabanyal / À Punt NTC
19 de juliol 2024 - 18:44 Actualitzat: 19 de juliol 2024 - 22:28

Una taca ha obligat este divendres de vesprada a tancar al bany i desallotjar la platja del Cabanyal, segons ha confirmat À Punt. La taca ha aparegut a la zona del passeig de Neptú. La Policia Local ha explicat que ha detectat una taca d'uns 300 metres. Això ha obligat a tancar la platja des de l'espigó de la Marina fins al balneari de les Arenes. L'Ajuntament de València ha explicat poc abans de les 19:30 hores que no és un vessament, sinó algues a la vora de la mar. "Per prevenció, al tram afectat s'ha posat bandera roja, que prohibeix el bany en esta zona", ha afegit l'Ajuntament.

Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han precisat a Europa Press que s'ha activat un dispositiu d'Emergències, en coordinació amb la delegació del govern a la Comunitat Valenciana. La zona l’han tancada per precaució i s’estan analitzant les mostres de la taca, que, pel que sembla, podria ser una acumulació d'algues. La platja es mantindrà tancada fins demà, que és quan procediran a retirar les algues.

La Comissió Ciutat-Port s'ha preguntat en X quin és el preu que pagarem per ampliar el port de València.

La taca la detecten el mateix dia que s'han reobert al bany les tres platges que des de dimarts estaven afectades per un vessament d'hidrocarbur. L’Ajuntament ha retirat la bandera roja que prohibia endinsar-se a la mar de les platges de l'Arbre del Gos, el Saler i la Garrofera, que es van reobrir als usuaris este dijous, però s'hi mantenia la prohibició del bany fins que arribaren les últimes anàlisis de l’aigua, tot i que les primeres inspeccions havien descartat que la substància haguera contaminat l'aigua. 

Algues a la platja del Cabanyal
Algues a la platja del Cabanyal / À Punt NTC

També et pot interessar

stats