Una tortuga pon 117 ous a la platja d'Arenals del Sol d'Elx

Vint dels ous han sigut traslladats a l'Oceanogràfic de València i els 97 restants es queden custodiats per l’ONG Xaloc a la zona fins que esdevinga l’eclosió dels ous

EuropaPress 6101503 tortuga pone 117 huevos arenales sol (1)
Una tortuga pon 117 ous en la platja d’Arenals del Sol (Baix Vinalopó) / Europa Press

La temporada de posta de la tortuga a les costes de la Comunitat Valenciana ha començat amb força. El passat mes de juny es va trobar un niu amb 109 ous de l'exemplar Caretta caretta a la platja dels Arenals d'Elx (Baix Vinalopó) i també es va veure la primera tortuga eixint de la mar a la platja d'Oriola (Baix Segura) per a fer el niu.

Ara, esta matinada de diumenge, a les 05:20 h, s'ha detectat una tortuga ponent un total de 117 ous davant del lloc de socors a la platja d'Arenals del Sol, a Elx (Baix Vinalopó).

Vint dels ous han sigut traslladats a l'Oceanogràfic de València i els 97 restants s’han quedat instal·lats a la zona de custòdia a la platja protegida del Carabassí, també a Elx.

A la tortuga femella que ha desovat els ous se l’ha batejada com a Nicolasa en honor a un investigador nord-americà expert en tortugues que ha mort recentment.

L’ONG Xaloc, a través d'Ecologistes en Acció i Margalló, són els responsables de la custòdia dels ous. El divendres vinent començarà el voluntariat de custòdia dels nius 24 hores al dia fins que els ous facen eclosió.

També et pot interessar

stats