Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Una de les vacunes espanyoles és 100% eficaç amb ratolins

El projecte del CSIC que lidera Vicente Larraga podrà comercialitzar-se a finals de 2022

L'investigador del CSIC i responsable del laboratori de Parasitologia Molecular, Vicente Larraga / EuropaPress

La vacuna espanyola per a immunitzar de la Covid-19 basada en l'ADN, i que ha obtingut una eficàcia del cent per cent en els assajos amb ratolins humanitzats, podrà estar a punt per a eixir al mercat a finals de 2022 i introduirà avantatges en preu, nivell de protecció i logística respecte a les actuals.

L'investigador del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), des del qual es promou aquesta vacuna, i responsable del laboratori de Parasitologia Molecular, Vicente Larraga, ha oferit aquest termini "si tot va bé" durant l'experiment amb macacos i les proves clíniques.

Larraga ha indicat que la seua vacuna es troba actualment "al final de la fase preclínica".

Els assajos amb ratolins humanitzats realitzats amb aquesta vacuna espanyola han donat "un 100% de protecció" enfront d'una infecció amb la soca original de Wuhan en ratolins humanitzats.

L'investigador ha assegurat que a Espanya li vindria molt bé com a país disposar d'aquesta vacuna que, a més, té un valor afegit davant de les altres basades en ADN que s'investiguen en altres països, i això "li concedirà un plus per a fer-se un lloc en el mercat".

Entre els avantatges d'aquesta vacuna enfront de les existents actualment ha ressaltat que la vacuna que investiga el CSIC no requereix congelació, per la qual cosa és "fàcil de distribuir i relativament senzilla de produir".

A més, resultarà "barata" comparada amb les que es comercialitzen ara, que són "molt cares", la qual cosa també facilitarà l'accés a la vacuna a la població de països menys desenvolupats.

El coronavirus estarà molt de temps amb nosaltres

Larraga ha admés que les vacunes actuals estan "funcionant molt bé" però les que estan en assaig "cap arriba tard" perquè les noves que es comercialitzen "sempre tindran algun avantatge" i aquesta malaltia "estarà molt de temps amb nosaltres, no sabem bé com evolucionarà i cal estar preparats per a les diferents variants".

També et pot interessar