Una xiqueta de quatre anys telefona a l'1-1-2 per una crisi epilèptica de sa mare a València

La menor va demanar ajuda perquè la mare "no podia parlar i li passava alguna cosa"

María Guinot és la infermera que va atendre la telefonada de la xiqueta / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
05 de setembre 2023 - 14:50 Actualitzat: 05 de setembre 2023 - 21:43

Una xiqueta de 4 anys va telefonar al número d'Emergències 1-1-2 de la Generalitat Valenciana per a demanar ajuda per a la mare, que estava patint una crisi epilèptica i que es va recuperar parcialment poc abans de l'arribada del SAMU.

La Generalitat ha destacat aquest dimarts l'actuació de la xiqueta, que va ser conscient de la importància del que estava succeint i va alertar per a ajudar sa mare, i ha recordat com és de vital ensenyar als xiquets que davant de qualsevol emergència han de telefonar al 1-1-2 i contar com puguen el que està ocorrent davant d'ells.

En aquest cas, a les 21:30 hores d'aquest dilluns es va sol·licitar la intervenció del CICU per a assistir una dona que estava patint una crisi epilèptica al seu domicili a València. La telefonada d'emergència a l'1-1-2 la va fer la filla de 4 anys, qui demanava ajuda per la mare perquè "no podia parlar i li passava alguna cosa", segons indicava en l'avís.

Des del CICU, una infermera va contactar amb la xiqueta, que li va explicar amb les seues paraules com es trobava sa mare. De manera immediata es va activar una unitat del SAMU mentre la infermera mantenia la comunicació amb la xiqueta i, poc abans de l'arribada del SAMU, la mare es va recuperar parcialment i va poder transmetre que patia epilèpsia.

Una vegada en el lloc, l'equip mèdic del SAMU va assistir la dona, de 32 anys, per crisi epilèptica recuperada i posteriorment va ser traslladada en un centre hospitalari de València en una ambulància.

També et pot interessar

stats