La Unió denuncia que l’increment de fauna salvatge fa malbé les collites

Demanen a la conselleria que reduïsca la població de cabres, cabirols i cérvols que travessen els camps

La fauna salvatge amenaça els cultius, segons denuncia la Unió Llauradora / À Punt NTC

Cabres, cabirols i cérvols travessen com i quan volen els camps de Venta del Moro, a la comarca de la Plana d'Utiel-Requena. La superfície forestal cremada pels incendis i la sequera prolongada deixen sense aliment els animals, que es veuen obligats a acostar-se a les collites. La Unió denuncia que l’increment de fauna salvatge està fent malbé les plantacions.

El pas de fauna salvatge per la zona està més que documentat pels llauradors, que han mostrat els danys en les collites. Molta d'aquesta fauna es menja les plantes des de la part de baix, de manera que ja no creixen més. “Com són rametes baixes, les cabres les roseguen i en rosegar-les, les trenquen”, segons han denunciat els treballadors del camp.

Luis Javier Navarro, de la Unió Llauradora i Ramadera, ha afirmat que “en aquests moments els cultius més danyats són els de cereal, la vinya i l'ametla”. Navarro ha explicat que barrar els camps i electrificar cables no és la solució. “Són animals grans, que tenen fam i salten les tanques i ho salten tot”, explica. Un d’aquests llauradors, Paco Monteagudo, ha afirmat que han mirat de concertar una cita amb la Conselleria. 

El problema es repeteix al Baix Maestrat. El veïnat assegura que conduir per la zona és arriscar-se a un colp al vehicle dels porcs senglar, que poden arribar a pesar 110 quilos. “Jo ja he tingut tres esglais, el primer va ser sinistre”, ha contat Maria, veïna de Rossell. 

Arturo Saragossa, membre de la Unió Llauradora en aquesta comarca, ha assegurat que “la natura, si no la controles, creix lliure i la solució és controlar l'espècie i baixar-ne la població." En concret, reclamen reduir la població de fauna d'un 40%.

També et pot interessar

stats