La Universitat Catòlica de València ha patit un atac informàtic en els seus servidors

La institució aconsella a la comunitat universitària que no atenga la petició de modificació de contrasenyes

Imatge d'arxiu de la UCV
Imatge d'arxiu de la UCV / Europa Press

La Universitat Catòlica de València (UCV) ha patit este dilluns un atac de ransomware en els seus servidors, és a dir, un codi maliciós que ha xifrat informació allotjada en estos.

Tan prompte com se n'ha tingut coneixement, s'ha reforçat la seguretat i la universitat està treballant amb experts en seguretat cibernètica i autoritats competents per a abordar la situació, garantir que es prenguen totes les mesures necessàries per a protegir la informació dels seus usuaris, contindre l'incident i protegir els sistemes.

Els detalls de l'incident ja s'investiguen. De moment, se sap que s'han encriptat algunes dades identificatives i econòmiques, informació acadèmica i professional, detalls d'ocupació i dades de salut. No obstant això, es desconeix si hi ha hagut una visualització o ús indegut per part d'un tercer no autoritzat. Com que es disposa de còpies de seguretat, en el moment en què estiga garantida la seguretat, es procedirà a la seua restauració i al restabliment dels serveis afectats. En previsió d'una major seguretat, s'ha aconsellat a la comunitat universitària que no atenga la petició de modificació de contrasenyes. La universitat ha informat que, amb tot, es procedirà a una denúncia en policia i en l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

La UCV ha lamentat en un comunicat els fets i s'ha manifestat compromesa amb la seguretat i privacitat de les dades de la comunitat universitària i té implementades totes les mesures a este efecte. Així mateix, indica que informarà a mesura que s'avance en esta recerca i s'ha habilitat un correu electrònic perquè es puguen dirigir els dubtes o incidències específiques.

L'activitat docent no s'ha vist alterada, ja que l'accés a la plataforma està operativa. Talment, alumnes i professors poden accedir als continguts de les assignatures amb normalitat.

També et pot interessar

stats