Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Les urgències valencianes continuen saturades, amb desenes de pacients sense llit

Els sindicats urgeixen a Sanitat a “no esperar més” i adoptar mesures immediates davant de la saturació als centres sanitaris

Imatge d'arxiu d'un passadís d'urgències / À Punt NTC

Les urgències de la majoria d'hospitals de la Comunitat Valenciana estan saturades. Diversos sindicats han denunciat que a la ciutat de València, a l'Hospital General hi havia aquest dijous al matí 59 persones a l'espera de llit; al Clínic, 33, i a La Fe, 23 pacients esperant pujar a planta.

Des de CSIF han assegurat que en el Clínic hi ha pacients que fa quaranta hores que esperen en observació d'urgències per a poder ingressar en planta i, en el cas de l'Hospital La Fe, tant l'UCI com reanimació, amb 26 i 32 pacients, "estaven quasi al complet, amb únicament un llit lliure en tots dos casos".

Per la seua banda, CCOO PV també indica que aquest dijous hi havia dèsset pacients esperant llit a l'Hospital de Xàtiva; que a l'Arnau de Vilanova de València hi ha demores per a pujar a planta i que l'Hospital de la Plana, a Vila-real, està "saturat, amb una ocupació per damunt del 100% i s'han doblegat habitacions", mentre que als hospitals d'Alcoi i Vinaròs, l'activitat és normal.

Els sindicats han urgit la Conselleria de Sanitat a no esperar més i adoptar mesures immediates davant de la saturació als hospitals i han reclamat vigilància de seguretat als centres de salut per a evitar agressions. Diuen que la "gravetat de la situació" per l'increment de pacients i la falta de mitjans per a atendre'ls es trasllada a tota la sanitat valenciana. També denuncien que els centres de salut "estan plens, donant cita per a fins un mes després des que se sol·licita, a causa de l'escassetat de personal".

Aquesta atenció, a més, "es produeix en un ambient de nerviosisme en molts casos, agreujat per la llarga espera, la qual cosa deriva a vegades en insults, intents d'intimidació, falta de respecte o, fins i tot, colps en mampares o taulells". En aquest sentit, el CSIF ha lamentat que “hi ha casos en què els retards els paga el pacient amb el personal sanitari, que està exhaust i es veu impotent davant de la falta de mitjans”.

Per això, ha reclamat vigilància de seguretat als centres de salut, amb professionals que ajuden a realitzar una labor de mediació i conciliació per a rebaixar el nerviosisme i tractar de reduir els episodis de tensió.

També et pot interessar