Directes
Ara en la televisió
EL PISET
Ara en la ràdio
TERRITORI SONOR (reemissió)
Lliga Endesa: València Bàsket-Spar Girona

Vacances low cost: fer turisme quan els preus estan pels núvols

Després de dos anys de pandèmia hi ha més ganes que mai d'eixir de vacances, però amb la inflació desbocada són molts els que intenten estalviar en les xicotetes coses

Els turistes miren de reüll els preus aquestes vacances / À Punt NTC

Les platges, les ciutats, les cases rurals, els paratges naturals... tot està ple de gom a gom aquesta Setmana Santa. El sector turístic celebra que, després de dos anys de restriccions, l'ocupació s'acosta a les xifres del 2019. Però hi ha un factor que ha canviat des de llavors: la inflació.

Encara que la pujada de preus no frena les ganes de viatjar de la gent, aquesta ho fa mirant de reüll el preu dels bars, restaurants i xiringuitos. És precisament en la restauració on els turistes s'estrenyen més el cinturó. Molts opten per preparar el menjar a casa i fer un pícnic. Uns altres que encara així volen gaudir de la gastronomia valenciana als restaurants s'ajusten al menú del dia.

Però encara que dinar o sopar dins de casa pot ser més barat que fer-ho fora, la cistella de la compra també s'ha encarit. L'INE confirma la pujada de l'IPC de març al 9,8%, dos punts més que el mes anterior, i així arriba a la taxa més alta des de 1985.

Aquesta pujada de preus es nota principalment en l'oli, que s'han incrementat un 32,1%, els ous i la llet amb un 11%, el peix i la carn d'ovella amb un 10,1% i el café i les infusions amb un 9,3%, entre d'altres.

Els combustibles líquids, el gasoil i la gasolina també s'han encarit un 83%, 45,6% i 33,6% respectivament en comparació a l'últim any, però estan baixant per segona setmana consecutiva, cosa que amb la reducció del preu dels peatges i aparcaments ha donat un descans als turistes. D'aquesta manera el turisme nacional ha sigut el principal en aquesta Setmana Santa. A més, tal com s'ha establit en la bonificació del govern que va entrar en vigor el dia 1 d'abril, els viatgers s'estan estalviant un mínim d'11 euros a l'hora de repostar.

Malgrat açò, els preus actuals continuen sent molt superiors als registrats en els anys anteriors i ens trobem davant la Setmana Santa més cara de la història.

També et pot interessar