La vacunació de nadons i embarassades és clau per a evitar la tos ferina

Salut Pública recorda la importància dels vaccins per a combatre l’escalada de contagis que es viu des de la fi de la pandèmia

Un metge ausculta un xiquet / À Punt NTC

La tos ferina registra una escalada de contagis des del final de la pandèmia. L’any passat es van multiplicar per deu a tot Espanya i ja ha provocat la mort d’un bebé. A la Comunitat Valenciana s'han registrat repunts, sobretot, en l'àmbit escolar i les veus expertes insisteixen en la importància de la vacunació, especialment entre les dones gestants. 

La tos ferina és una infecció respiratòria molt greu. Pot produir una insuficiència respiratòria i, fins i tot, la mort del pacient, segons el cap de Pediatria de l’Hospital Vithas de Castelló de la Plana, Javier Miranda.

L’any passat es van notificar a Espanya 2.500 casos de tos ferina, 154 dels quals a la Comunitat Valenciana, on ja s'han registrat 147 enguany, segons la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica. 

La proliferació de casos de tos ferina en l’àmbit escolar ha fet saltar les alarmes entre els pares i mares. Així mateix, Salut Pública ha recordat des de l'inici del curs escolar que la vacunació infantil és clau per a evitar-ne la propagació, i ha sol·licitat la màxima prudència per a evitar els contagis. 

El compliment de la vacunació dels menors a la Comunitat Valenciana supera el 95% en les tres primeres dosis i es manté en un 88% en la de reforç. Però és molt important també que es vacunen les embarassades, perquè mitjançant la transmissió dels anticossos a través de la placenta s’evita que els nadons lactants puguen contraure la malaltia. 

També et pot interessar

stats