La vaga d'autobusos d’este dilluns no afectarà el transport escolar i es limitarà al 85% en les connexions amb aeroports

El transport urbà, metropolità i de rodalia de curt recorregut tindrà un servei entre el 40% i el 55% 

Imatge d'arxiu del TRAM de Castelló
Imatge d'arxiu del TRAM de Castelló / Europa Press

La vaga general en el transport per carretera convocada per a este dilluns afectarà finalment el transport de viatgers i el sector de les grues autopropulsades, després que s’aconseguiren acords entre la patronal i els sindicats en els àmbits de transport de mercaderies i sanitari.

Així, estan cridats a secundar la vaga a partir de les 00:00 hores del dilluns uns 60.000 conductors de tota la Comunitat Valenciana, urbans, de transport discrecional i escolar, així com de grues autopropulsades, per a exigir que s'aplique la reducció de l'edat de jubilació en el sector a seixanta anys. Així mateix, s'ha convocat una concentració a la seu de la patronal valenciana.

La Conselleria d'Educació ha determinat que el transport escolar tindrà el serveis garantit perquè tot l'alumnat arribe als centres escolars. Respecte al transport laboral, el servei es queda en un 65% prioritzant els trajectes amb recorreguts de major distància.

Resta de serveis mínims

Pel que fa al transport discrecional, és a dir, aquell que transporta grups per encàrrec de clients i iniciativa del mateix transportista, el servei mínim es fixa en el 20% i es garanteix el 85% del transport que incloga l'aeroport com a origen o destinació. El transport urbà, metropolità i de rodalia de curt recorregut opera en un 55% entre les 06:00 i les 09:00 hores i entre les 17:00 i les 19:00 hores, mentre que per a la resta de les franges horàries es quedarà en un 40%.

També et pot interessar

stats