València i Alacant ofereixen refugi a persones sense llar davant de l’alerta per la DANA

La Conselleria de Serveis Socials ha demanat als municipis de més de 10.000 habitants que vetlen per les persones vulnerables durant el capítol de forta pluja

Imatge del centre d'acolliment habilitat
Imatge del centre d'acolliment habilitat / Creu Roja

Les tempestes com les que s'esperen aquest cap de setmana són una amenaça molt greu per a les persones sense llar, especialment vulnerables en aquestes situacions meteorològiques en què s'esperen pluges torrencials amb possibilitat d'estar acompanyades de granís i fortes ratxes de vent. Per això, els ajuntaments de València i Alacant han activat un dispositiu especial perquè les persones sense sostre puguen protegir-se de la DANA durant les pròximes hores.

A la ciutat d'Alacant s'ha obert el segon gimnàs del centre d'acolliment fins al diumenge que ve a la nit. El dilluns, segons evolucione la situació meteorològica, la Regidoria de Benestar Social decidirà si es manté el dispositiu. Aquest centre disposa de lliteres, aïllaments tèrmics, sacs de dormir i mantes per a ser utilitzats en el mateix gimnàs. També s'oferiran kits de neteja i higiene personal individualitzats. La cobertura d'alimentació bàsica serà de desdejuni, menjar i sopar i consistirà en llet i/o xocolate calent amb galetes, caldo, aigua i entrepà.

Per la seua part, l'Ajuntament de València ha obert les portes del centre d’atenció d’emergències socials, on el voluntariat de la Creu Roja reparteix beguda i aliments. Un espai que podran aprofitar persones com Aziz El Hassini, que va arribar a Espanya en pastera des del Marroc i que ara es veu obligat a viure al carrer, perquè encara no ha aconseguit ni faena ni llar. Ens explica que la vida al carrer “és un malson de fred i calor” i és una de les persones que se senten afortunades de poder trobar refugi.

Coordinació de la conselleria, els ajuntaments i les entitats socials

La Vicepresidència segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge ha sol·licitat la coordinació i la col·laboració dels ajuntaments i les entitats socials per a garantir la seguretat de les persones sense llar davant d'aquesta alerta de pluja intensa i persistent.

Des de la Direcció General d'Inclusió i Cooperació al Desenvolupament de la conselleria s'ha enviat un escrit als consistoris de més de 10.000 habitants i a les entitats que treballen el sensellarisme per a establir el treball transversal necessari per a garantir que cap persona que es trobe en una situació vulnerable es quede sense atenció.

Així mateix, l'escrit enviat per la Conselleria recomana als ajuntaments i a les entitats locals que facen un seguiment de tots els avisos i alertes que emeta durant els pròxims dies l'Agència de Seguretat i Emergències de la Generalitat.

D'altra banda, i amb l'objectiu d'evitar tant com siga possible les conseqüències de la forta pluja previste, s'ha recomanat a les persones majors i a les persones en situació de dependència usuàries del servei de teleassistència de la Generalitat que no isquen al carrer durant aquests dies si no és necessari i extremar les precaucions.

També et pot interessar

stats