Els tècnics no troben restes de pèl·let a la platja del Perellonet després de la troballa ocasional d'uns pescadors

Aquesta setmana trobaren unes boletes blanques, mai vistes a la zona, juntament amb les angules que van pescar

Microplàstics trobats aquest dimecres a les platges del sud de València
Microplàstics trobats aquest dimecres a les platges del sud de València / À Punt

Els tècnics de l'Ajuntament de València que aquest dimecres han desplegat una batuda per tal de trobar-ne restes de pèl·let després de l'alerta d'uns pescadors d'anguiles no han trobat cap resta en el litoral.

Segons ha informat la conselleria de Medi Ambient en un comunicat, després de la inspecció en la platja del Perellonet realitzada per un agent mediambiental i el guarda del parc natural de l’Albufera s'ha pogut confirmar que la zona està lliure de restes.

En una entrevista per a À Punt, Luis Alberto Zorrilla, secretari de l'Antiga Confraria de Pescadors del Perellonet, ha confirmat que ell mateix va trobar unes boletes blanques juntament amb les angules que va pescar aquesta setmana. Zorrilla, que va ser qui va alertar de la troballa a les autoritats, assegura que "és la primera vegada que s'han tret boletes amb les angules" i que el seu tacte era "com de silicona, no, dures".

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha assegurat que és "ben improbable que el pèl·let de l'Atlàntic haja arribat fins ací" durant el desdejuni informatiu organitzat per Fòrum Europa-Tribuna Mediterrània.

Preguntada al respecte la delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha afirmat que s'ha posat en contacte amb el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, i s'ha posat a la seua disposició per si necessiten el suport de l'executiu.

També et pot interessar

stats