València Capital Mundial del Disseny aborda la necessitat d’adaptar les ciutats a la gent gran

En menys de trenta anys, un terç de la població serà major de 65 anys i necessitarà municipis més accessibles

Les persones majors de 65 anys reclamen que l'espai públic s'adapte a les seues necessitats / À Punt NTC

Les persones majors de 65 anys senten que la ciutat és un espai hostil per a elles i reclamen que l'espai públic s'adapte a les seues necessitats. Dins de les activitats que es duen a terme a València per ser la Capital Mundial del Disseny 2022 aquesta setmana, veus expertes es donen cita al Cap i Casal per a dibuixar com han de ser les ciutats del futur per a donar resposta a la societat més longeva de la història.

El director de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo, afirma que les ciutats han de ser accessibles per a tot el món, des de la xicalla fins a la gent gran, però que moltes vegades no es té en compte tota la societat i menys els majors. 

Tenint en compte que l’any 2050 un terç de la població tindrà més de 65 anys, començar a adaptar les ciutats a les seues necessitats és un repte ben actual perquè les ciutats són espais dissenyats sobretot per als cotxes i poc per a les persones. Així, la gent gran té totes les de perdre i no és d’estranyar que en alguns aspectes se senten ciutadans i ciutadanes de segona.

En aquest context naix un projecte que proposa un sistema públic de préstec de cadires que tracta d’humanitzar les ciutats, afavorir la socialització dels més majors i recuperar la tradició d'eixir a la fresca. La seua responsable, Irene Badia, explica que el mobiliari urbà està ancorat i és escàs. Per això, el seu projecte facilita que la ciutadania més major puga disposar d’aquestes cadires públiques depenent de les seues necessitats.

També et pot interessar

stats