València inaugura la Capitalitat Verda Europea del 2024

L’Ajuntament organitza aquest dijous una jornada de dos dies amb xarrades, tallers i conferències d’experts

El balcó del consistori ja llueix la pancarta de València capital verda europea del 2024
El balcó del consistori llueix la pancarta de València capital verda europea del 2024 / Ajuntament de València

València celebra aquest dijous la cerimònia d’obertura de la Capitalitat Verda Europea 2024. La cita, oberta al públic, estarà en marxa fins al divendres 12 de gener i inclou conferències, tallers, una taula redona de Capitals Verdes Europees i un diàleg d'alcaldes de municipis de la província de València. S’espera que participen experts nacionals i internacionals, a més d’autoritats polítiques municipals, autonòmiques, estatals i europees.

El tret d’eixida és davant del Palau de la Música. En el hall s’ha instal·lat un gran mural natural de quatre metres d’ample i altres tres d’altura, de fabricació artesanal i elaborat a la Serra Calderona. Està fet de molsa natural i plantes, amb una gran V i l’eslògan "València sostenible", que està orientat a l’antic llit del riu Túria i ha de servir de fons per a les fotografies oficials. Entre els detalls, inclou el nom de totes les ciutats que han sigut Capital Verda: Estocolm, Hamburg, Vitòria-Gasteiz, Nantes, Copenhaguen, Bristol, Ljubljana, Essen, Nimega, Oslo, Lisboa, Lahti, Grenoble, Tallinn i Vílnius.

La primera sessió iniciarà amb la xarrada "Natura i biodiversitat", a càrrec de l’experta Daniela Rizzi i l’arquitecta Pilar Díaz. També participaran en els debats l’experta Claire Roumet i Julio Lumbreras, professor associat de la Universitat de Harvard, on imparteix un curs sobre ciutats sostenibles. 

A més, el periodista Juan Caballero i el responsable de gestió de mobilitat Francesc Arechavala parlaran sobre l'espai públic i la mobilitat. L’experta Bea Jacoste i el professor associat de la UPV, José M. García Álvarez, abordaran el tema de l'alimentació sostenible. L’investigador sènior Gianluca Ferraro i el professor de Ciència Política i de l'Administració a la Universitat de València, Bernabé Aldeguer, tanquen les conferències amb la xarrada "Aliances, participació i governança".

També et pot interessar

stats