València inaugura la Capitalitat Verda Europea del 2024
L’Ajuntament organitza aquest dijous una jornada de dos dies amb xarrades, tallers i conferències d’experts
València celebra aquest dijous la cerimònia d’obertura de la Capitalitat Verda Europea 2024. La cita, oberta al públic, estarà en marxa fins al divendres 12 de gener i inclou conferències, tallers, una taula redona de Capitals Verdes Europees i un diàleg d'alcaldes de municipis de la província de València. S’espera que participen experts nacionals i internacionals, a més d’autoritats polítiques municipals, autonòmiques, estatals i europees.
El tret d’eixida és davant del Palau de la Música. En el hall s’ha instal·lat un gran mural natural de quatre metres d’ample i altres tres d’altura, de fabricació artesanal i elaborat a la Serra Calderona. Està fet de molsa natural i plantes, amb una gran V i l’eslògan "València sostenible", que està orientat a l’antic llit del riu Túria i ha de servir de fons per a les fotografies oficials. Entre els detalls, inclou el nom de totes les ciutats que han sigut Capital Verda: Estocolm, Hamburg, Vitòria-Gasteiz, Nantes, Copenhaguen, Bristol, Ljubljana, Essen, Nimega, Oslo, Lisboa, Lahti, Grenoble, Tallinn i Vílnius.
La primera sessió iniciarà amb la xarrada "Natura i biodiversitat", a càrrec de l’experta Daniela Rizzi i l’arquitecta Pilar Díaz. També participaran en els debats l’experta Claire Roumet i Julio Lumbreras, professor associat de la Universitat de Harvard, on imparteix un curs sobre ciutats sostenibles.
A més, el periodista Juan Caballero i el responsable de gestió de mobilitat Francesc Arechavala parlaran sobre l'espai públic i la mobilitat. L’experta Bea Jacoste i el professor associat de la UPV, José M. García Álvarez, abordaran el tema de l'alimentació sostenible. L’investigador sènior Gianluca Ferraro i el professor de Ciència Política i de l'Administració a la Universitat de València, Bernabé Aldeguer, tanquen les conferències amb la xarrada "Aliances, participació i governança".