València instal·la càmeres connectades a la policia als Orriols per a dissuadir la delinqüència

El veïnat reclama més oferta de vivenda pública per a evitar les ocupacions il·legals i perquè canvie el perfil dels residents

Una de les quatre càmeres que ja ha instal·lat l'Ajuntament de València al barri dels Orriols
Una de les quatre càmeres que ja ha instal·lat l'Ajuntament de València al barri dels Orriols / À Punt NTC

Per a vigilar, però també per a dissuadir els delinqüents. És el propòsit de l’Ajuntament de València amb les quatre càmeres que ha col·locat en un dels carrers més conflictius del barri dels Orriols, que ha registrat actes de vandalisme i delictius en els últims mesos, l’últim, quan van botar foc a uns contenidors i el foc va cremar sis cotxes, una moto i va afectar greument la façana d’un immoble.

A més de les càmeres, el consistori també incrementarà la presència policial en aquest barri del nord de València i reforçarà la neteja i l’enllumenat. També es faran diversos projectes urbanístics. Són algunes de les mesures que impulsa el consistori per a millorar la convivència i la seguretat de la zona que han eixit de la reunió que han mantingut l’alcaldessa i diversos responsables municipals en la mesa d'interregidories.

En finalitzar, Catalá ha assenyalat que les càmeres estaran connectades amb la central de mobilitat i el 092, cosa que permetrà augmentar la seguretat del barri.

El veïnat, per la seua banda, ha reclamat que totes les actuacions previstes per l’Ajuntament es complementen amb mesures per a acabar amb les ocupacions il·legals.

En aquest sentit, Mari Carmen Tarín, portaveu del col·lectiu Orriols en lluita, demanava davant les càmeres d’À Punt que les administracions “compren vivendes per a ofertar-les amb lloguers assequibles, perquè ajudar a canviar el perfil de la població del barri”.

L’Ajuntament ha intervingut ja seixanta vivendes ocupades i espera tindre a punt en els pròxims mesos un centre social exclusiu per al veïnat dels Orriols.

També et pot interessar

stats