Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

València instal·la una escultura del valencià Guastavino, conegut com l’arquitecte de Nova York

L’Ajuntament ha aprofitat la remodelació de la plaça de la Reina per a fer que l’arquitecte “deixe de ser el gran oblidat de la ciutat”

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, i el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, durant la descoberta de la estàtua / Ajuntament de València

Aquest dilluns s’ha fet la descoberta de l’estàtua dedicada a l’arquitecte Rafael Guastavino Moreno, que l’Ajuntament de València ha instal·lat a la plaça de la Reina aprofitant que s’està remodelant i que enguany es compleix el 180 aniversari del seu naixement, segons ha explicat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de la ciutat, Glòria Tello.

A l’acte també ha acudit el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, que ha afirmat que l’espai guanyat amb la nova plaça els ha “permés tributar el merescut reconeixement a aquest gran creador Valencià”. L’estàtua, col·locada sobre un pedestal de marbre fabricat ad hoc, s’ha emplaçat en l’entorn d’on abans estava l’edifici on va nàixer l’arquitecte. 

L’arquitecte de Nova York

Guastavino és un arquitecte valencià que va aconseguir l'èxit gràcies a la utilització de la seua patent d'un sistema de construcció de voltes derivat de la construcció tradicional en la zona mediterrània valenciana, conegut com a volta paredada.

Al final de la seua vida havia construït amb el sistema que ell mateix va idear 360 edificis a Nova York, un centenar a Boston, a més d'edificis a Baltimore, Washington DC o Filadèlfia.

Estacions ferroviàries, ponts, catedrals, ajuntaments i museus disposen d'aquest element, tan característic a la Gran Illa, que li va valdre el peculiar apel·latiu d’arquitecte de Nova York. 

“És inconcebible que els valencians i valencianes no posem en valor el fet que l’estació central de Nova York, tan característica i que tantes voltes s’ha mostrat al cinema, és obra d’un valencià”, ha destacat Tello. 

El disseny i la realització de l’escultura de l'insigne arquitecte, abillat amb el seu gran abric, el seu barret i el seu bigot, és obra d’Alfredo Llorens García, artista, professor i investigador a la Universitat Politècnica de València amb anys d'experiència i una dilatada carrera com a artista i escultor.

València

També et pot interessar