València instaura un sistema de reciclatge de llandes i botelles amb incentius

L'objectiu és fomentar el reciclatge i facilitar la circularitat dels residus i contribuir-ne a la reutilització dels materials.

València es converteix així en la primera ciutat espanyola en apostar per aquest model de reciclatge amb recompenses
Aquest sistema de reciclatge s'incorporarà als més de 3.500 contenidors grocs situats a la via pública / Ecoembes

València s’ha convertit en la primera ciutat espanyola a implantar, de manera global, un sistema de reciclatge de llandes i botelles de plàstic de begudes a través d’incentius. Aquesta acció està emmarcada dins de l’anomenat Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) Reciclos, que compensarà la ciutadania que recicle llandes i botelles als contenidors grocs situats al carrer o a les màquines instal·lades als mercats municipals.

Aquest sistema de reciclatge s'incorporarà als més de 3.500 contenidors grocs situats a la via pública i també a quatre màquines de reciclatge al mercat Central, el de Russafa, Jerusalem i el del Cabanyal. L'edifici consistorial de la plaça de l'Ajuntament i la Tabacalera també disposaran d'aquestes màquines.

Així, es pretén fomentar el reciclatge i facilitar la circularitat dels mencionats residus per a contribuir la reutilització dels seus materials. Amb el reciclatge d’aquests productes, els usuaris i les usuàries rebran incentius sostenibles enfocats a millorar el seu entorn, com contribucions a la Creu Roja per a la protecció de la biodiversitat i la prevenció d’incendis a la Devesa de l’Albufera.

A més, Reciclos contribuirà a fomentar un consum responsable i racional, ja que hi haurà un límit setmanal de llandes i botelles de plàstic de begudes. El vicealcalde de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, ha explicat que “és un projecte pilot i experimental” mitjançant el qual es pretén conéixer el comportament de la ciutadania davant el reciclatge. El projecte també està desenvolupat per Ecoembes.

Com funciona?

Per a la seua utilització, els valencians i les valencianes es connectaran a una app i escanejaran amb el telèfon mòbil el codi de barres de la llanda o la botella de beguda que vulguen reciclar i depositar en un d’aquests contenidors grocs disponibles o a les màquines de reciclatge. En fer-ho, obtindran punts, denominats ‘Reciclos’, que podran canviar per recompenses per ajudar a millorar el seu entorn.

També et pot interessar

stats