València prepara els 329 envelats de les comissions falleres en la via pública

Per als conductors, circular per carrers i places s'ha convertit en una carrera d'obstacles i molts opten ja pel transport públic

Comencen a muntar-se els envelats fallers / À Punt NTC

A una setmana justa per a la Plantà oficial de les Falles, la ciutat de València es transforma dia a dia. A partir d'aquest dijous, ja es poden alçar els 329 envelats de les comissions falleres en la via pública, això sí, amb mesures extremes per a alçar les estructures de ferro.

Per als conductors, circular per carrers i places s'ha convertit en una carrera d'obstacles. A l'artèria principal del barri de Russafa ja s'ha tallat un carril. "Jo tanque el garatge i els fallers em deixen tres places", ha explicat un veí. Un altre ha optat pel transport públic: "Jo agafe el bus i vinc a treballar sense cotxe", ha explicat.

Alguns casals són immensos, com el que està ubicat a la falla Mercat de Castella, de 750 metres quadrats, si bé per als seus socis "a vegades fins i tot es queda xicoteta". La culpa la tenen els 450 fallers, que ompliran aquest envelat tan gran com el d'un circ.

Siga com siga, el veïnat té clar que l'únic que val aquests dies és tindre paciència, la millor medicina per a sobreviure als casals a l'aire lliure fins al dia 20 de març.

També et pot interessar

stats