València subvencionarà bicicletes i patinets per a fomentar la mobilitat sostenible

La iniciativa "Bono Bici VLC" preveu 5.000 bons de 100 euros, dels quals el consumidor aportarà 50 euros i l'Ajuntament afegirà els 50 restants

Pàrquing de bicicletes a la Universitat de València
Aparcament de bicicletes a la Universitat de València / Europa Press

El regidor d'Emergència Climàtica de l'Ajuntament de València, Alejandro Ramon, ha anunciat una línia de subvencions, a través de 5.000 bons, per a facilitar la compra de bicicletes i patinets i fomentar així la mobilitat sostenible i, al mateix temps, ajudar el comerç local de la ciutat.

El projecte "Bono Bici VLC" es durà a terme pròximament i utilitzarà la mateixa metodologia que els bons de comerç impulsats pel govern municipal els últims mesos, segons ha explicat el consistori en un comunicat.

Així, els bons seran de 100 euros, dels quals la persona consumidora aportarà 50 euros i l'Ajuntament afegirà els 50 restants. Amb aquests es podran adquirir bicicletes elèctriques, bicicletes convencionals i altres vehicles de mobilitat personal.

El pagament dels 50 euros es farà mitjançant targeta bancària i, a continuació, s'obtindrà un codi QR que es presentarà al comerç on s'efectue la compra per un valor igual o superior al bo obtingut.

Els bons s'aconseguiran a través de la inscripció en una pàgina web que estarà activa quan comence la campanya.

Cinc bons per persona

Alejandro Ramon ha detallat que, en total, es destinaran 250.000 euros de subvenció directa a les persones consumidores, que podran obtindre amb cada DNI un màxim de cinc bons per a utilitzar en els establiments que prèviament s'hagen inscrit per a participar en el projecte.

El projecte comptarà amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de València, que s'encarregarà de gestionar els bons.

També et pot interessar

stats