El veïnat de Benetússer reivindica amb una casserolada que s'agilitzen la neteja i la reconstrucció
Mentre s’investiguen les causes del despreniment on va morir un treballador, els companys de la víctima reclamen, amb una protesta amb camions, mesures de seguretat en la faena
Amb soroll. Així ha protestat este dilluns el veïnat de Benetússer després que este dissabte morira un treballador que netejava un dels soterranis negats per la barrancada. Al crit de “ni un mort més” els membres d’una plataforma que aglutina associacions i col·lectius d’este municipi de l’Horta Sud han reclamat solucions a les administracions i que atenguen les necessitats dels afectats. Més tard, els companys de faena de la víctima han protagonitzat una nova protesta per a reclamar que quede totalment garantida la seguretat quan s'endinsen en els locals que han de netejar.
Mentre Benetússer viu una jornada de dol, una trentena de persones s’ha concentrat a les portes de l’Ajuntament per a reclamar agilitat en les tasques de neteja i reconstrucció, a més de seguretat per als treballadors que col·laboren perquè el poble tornar a la normalitat. La portaveu de la plataforma ha denunciat, en un comunicat, “l’abandonament polític i social” que viu Benetússer després de l’accident mortal.
"La tragèdia és el resultat directe de la falta de solucions eficaces després de la dana"
A parer seu, “la tragèdia és el resultat directe de la falta de solucions eficaces després de la dana”. Afegien que el veïnat encara no ha pogut tornar al dia a dia amb normalitat per “la lentitud de les accions que han d'atendre les necessitats bàsiques dels veïns de les zones afectades”.
Admeten les dificultats de restablir els serveis després d’una catàstrofe com la del 29 d’octubre, però no entenen com, “quasi tres mesos després, molts garatges continuen plens de fang i en condicions d’inseguretat absoluta”.
La del veïnat no era l'única protesta d'este dilluns a Benetússer. Els treballadors de les empreses de desembossament de canonades i d'extracció de fang han organitzat una protesta amb els seus camions. El comboi ha recorregut el nucli urbà fins a arribar a l'edifici on va morir l'operari dissabte. Allà, a colps de clàxon, han reivindicat treballar en condicions de seguretat.
"Abans d'entrar-hi nosaltres, sempre entra un enginyer per a certificar que l'immoble és segur, però no sempre treballem en les millors condicions de seguretat" admetia Enrique Desco, gerent d'una empresa de desembossament que treballa estos dies en la zona zero.
Cal recordar que l'operari, el segon que mor en els treballs de neteja de la dana, va morir en caure una escala de l'edifici situat en l'avinguda de l'Orba. La víctima, de 45 anys, pertanyia a una empresa que treballava per a la Diputació de València. A finals de novembre va faltar un altre treballador, i un segon va resultar ferit, que treballava en un col·legi de Massanassa, també afectat per la barrancada.