El veïnat dels Orriols ix al carrer en una casserolada contra la violència i la inseguretat al barri

Demanem intervencions integrals en urbanisme, vivenda, serveis socials, neteja i educació

El veïnat dels Orriols es concentra contra la violència al seu barri / À Punt NTC

El veïnat dels Orriols ha convocat una manifestació aquest dimecres de vesprada al cor del barri per a denunciar la situació d’inseguretat, violència i destrosses del mobiliari urbà que es viu als seus carrers des de fa anys. L’última, l'incendi de sis contenidors, repartits al carrer Sant Joan Bosco, que va calcinar fins a sis turismes i una moto aparcats en la via pública. En la protesta han participat un centenar de persones.

Els veïns s’han concentrat darrere d’una pancarta sota el lema “Ni un pas enrere”. La trobada ha comptat amb la presència d’associacions veïnals de comerços i de Papi Robles, de Compromís.

Maricarmen Tarín, portaveu de la plataforma Orriols en Lluita, ha recordat que fan manifestacions com aquesta “des de fa dos anys i mig”, però en aquest cas s’ha convocat “amb caràcter d’urgència” pels fets de la matinada passada. “És una gota més de l’incivisme i de delinqüència que estem vivint als Orriols”, ha afirmat Tarín. 

Respecte de les diverses batudes i intervencions policials que hi ha hagut al barri, l’última amb catorze detencions i més d’un centenar d’identificats, on també es va arrestar el presumpte autor de l'acte vandàlic de l'incendi, Tarín ha assegurat que “són absolutament necessàries, però demanem intervencions integrals en urbanisme, vivenda, serveis socials, neteja o educació”. 

Entre les reclamacions de la plataforma que s'han traduït en mesures, destaca la futura instal·lació de càmeres de vigilància. De tota manera, ho consideren insuficient. “Hi ha certes hores de la vesprada i de la nit, sobretot en caps de setmana, en què la presència policial baixa molt”, ha denunciat la portaveu de la plataforma. En definitiva, demanen un barri més segur.

També et pot interessar

stats