El veïnat de Torrevella arreplega firmes per a demanar l'ampliació del seu hospital

La plataforma de defensa de la Sanitat Pública del municipi reclama que la xarxa de centres sanitaris públics i l'hospital continua sent la mateixa a pesar de l'augment de població

Protesta per una sanitat pública de qualitat este dissabte a Torrevella
Protesta per una sanitat pública de qualitat i recollida de firmes este dissabte en la plaça de la Constitució de Torrevella / À Punt NTC

La Plataforma de Defensa de la Sanitat Pública de Torrevella ha continuat arreplegant firmes este dissabte per a reclamar millores en el departament de salut. Insten a la Generalitat que habilite les partides pressupostaris corresponents que doten al departament dels recursos sanitaris que pel nombre d'habitants li corresponen.

La població de la zona ha augmentat en més de 100.000 persones des del 2006, sense comptar amb els mesos d'estiu. No obstant això, adverteixen que l'hospital de Torrevella continua amb el mateix nombre de llits, consultes i quiròfans. Denuncien també que el nou govern valencià ha retallat un 90% la inversió.

Eva de la Fuente, una de les portaveus de la plataforma, ha destacat a À Punt que és "urgent l'ampliació de l'hospital de Torrevella i la dotació de més professionals per a reduir les llistes d'espera".

La plataforma creu que és necessari instal·lar llits a la segona planta, habilitar mòduls externs per a la rehabilitació, ampliar les dependències de consultes externes i augmentar el nombre de quiròfans.

Així mateix, planteja la necessitat d'una sèrie d'obres amb caràcter urgent. Per tant, sol·liciten l'ampliació del centre de salut de Sant Miquel de les Salines i del consultori Los Montesinos.

També volen la construcció d'un segon centre de salut a Oriola Costa, un segon centre de salut a La Loma (Torrevella) i la reforma del centre de salut La Loma 1.

Els membres de la plataforma porten jupetins verds
Els membres de la plataforma porten jupetins verds / À Punt NTC

També et pot interessar

stats