Veterinaris de l'Oceanogràfic participen en l'operatiu de rescat dels dofins a l'Amazones

En unes setmanes s'han comptabilitzat més de 130 animals morts per l'augment de la temperatura de l'aigua

Un dofí en l'Amazones, on treballen equips de veterinaris valencians i d'altres parts del món
Un dofí a l'Amazones, on treballen equips de veterinaris valencians i d'altres parts del món / Oceanogràfic

Un grup de veterinaris de l'Oceanogràfic de València participen amb diversos zoològics europeus, estatunidencs i sud-americans en l'operatiu de rescat dels dofins de riu en l'Amazones, que viu una devastadora crisi climàtica. En qüestió de setmanes, s'han comptabilitzat més de 130 animals morts, l'equivalent al 10% de la població d'aquests animals a la regió, aproximadament. L'alta taxa de mortalitat s'atribueix a l'augment de la temperatura de l'aigua, que ha superat els 40 graus en unes certes àrees del llac Tefé, al Brasil.

La doctora Miriam Marmontel, de l'Institut de Desenvolupament Sostenible Mamirauá, lidera la investigació al Brasil per a protegir els animals supervivents, molts dels quals encara necessiten ajuda. No obstant això, es necessita la cooperació d'altres institucions. 

La National Marine Mammal Foundation (NMMF) i el Zoològic de Nuremberg també participen en aquest pla d'emergència per a fer costat a la doctora Marmontel i el seu equip, on es troben diversos zoològics, fundacions i associacions animalistes; a més de l’equip de l’Oceanogràfic, que han unit forces per a donar suport a aquesta “vital operació” de rescat. Els esforços combinats també inclouen la coordinació de cures veterinàries in situ.

També et pot interessar

stats