Viatjar amb tren entre València i Alacant costa a partir d'aquest dissabte vint minuts més per les obres del corredor mediterrani

Mentre s'adapta en doble via actual a l'ample internacional, tot el trànsit l'haurà d'absorbir un traçat de via única en ample ibèric

La pedania de la Encina, a Villena, es queda sense aigua per una avaria
La pedania de la Encina, a Villena, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Les obres al corredor mediterrani obligaran a augmentar la durada del trajecte entre València i Alacant a partir d’aquest dissabte. L'ús temporal del traçat d'ample ibèric en via única farà que el viatge entre les dues ciutats tarde de 10 a 25 minuts més, mentre s'adapta el traçat que s'usa actualment en doble via a l'ample internacional. La solució, provisional, durarà dos anys.

Aquestes obres permetran unir el sud-est ibèric amb el nord-est i Europa en alta velocitat a través del corredor mediterrani. Mentre s'adapta en doble via actual a l'ample internacional, tot el trànsit l'haurà d'absorbir un traçat de via única en ample ibèric.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en funcions, Raquel Sánchez, ha destacat aquest divendres des de l'estació de Xàtiva l'impacte en la reducció de l'empremta de carboni que acompanyarà l'aposta ferroviària: permetrà reduir l'emissió anual de 5,5 milions de tones de CO₂ a l'atmosfera, l'equivalent al que emeten 1,2 milions de vehicles de gasolina en un any.

La connexió dels enllaços a l'estació de Xàtiva i al nuc de La Encina, però, requereix actuacions que impedeixen el trànsit ferroviari. Per aquest motiu no hi haurà trens de les 00:00 hores a les 11:30 hores del 9 de setembre. Quan acaben aquests treballs, es donarà de baixa l'actual traçat de via doble entre Xàtiva i La Encina i es passarà a circular pel nou traçat en via única.

Renfe ha modificat els horaris dels trens de llarga distància del corredor mediterrani, els Euromed i Intercity, així com els de mitjana distància que circulen entre València i Alacant. Els servies d'Euromed i Intercity incrementaran la durada de 10 a 25 minuts.

Pel que fa als de mitjana distància, així com als trens de la línia València-Albacete i València - Alcázar de San Juan, incrementarà el temps de viatge en una mitjana de vint minuts. A més, aquests trens no faran parada a Moixent de manera temporal.

La circulació en via única també comporta reestructurar la línia C-2 de Rodalies. En el tram entre les estacions de Xàtiva-l'Alcúdia i la de Crespins-Moixent circularan diàriament 40 trens diaris, 20 per sentit, dels quals 15 faran el trajecte des de i fins a Moixent. A més, s’oferiran diàriament, per a completar el servei, 20 autobusos, 10 per sentit, per al mateix trajecte.

També et pot interessar

stats