Víctor Morante (Capitania Marítima): "Esperem que durant la setmana puguem saber la naturalesa i l'origen de la substància"
Responsables d'Emergències i de Capitania Marítima expliquen les actuacions que duen a terme per a controlar el vessament i per a aclarir d'on prové
Responsables d'Emergències i de Capitania Marítima han explicat este dimarts de vesprada des del post de comandament les actuacions que duen a terme per a controlar el vessament que afecta les platges del Saler, l'Arbre del Gos i la Garrofera, i per a conéixer quin origen té.
Jorge Suárez Torres, subdirector d'Emergències, ha detallat en la intervenció les actuacions que s'han posat en marxa per a actuar sobre els efectes del vessament. Suárez, en eixe sentit, ha explicat que les restes s'estan arreplegant en cistelles especialitzades en un punt concret, perquè després les tracten un gestor especialitzat en residus. "L'important és retirar la taca, que és el que hem fet esta vesprada", ha defensat. També ha remarcat que s'ha actuat amb "rapidesa absoluta".
Les autoritats, igualment, han deixat clar que demà continuaran treballant amb el mateix procediment. La taca, ha confirmat Suárez, té una dimensió de dos quilòmetres de llarg per dos d'ample. El responsable d'Emergències ha dit que els treballs es reprendran a partir de les set del matí, amb un criteri semblant i amb més mitjans humans. Emergències ha optat per actuar de manera manual i no amb maquinària en la neteja de les platges danyades per l'abocament, degut a la importància d'este espai natural, al costat de la Devesa del Saler.
D'altra banda, quan li han preguntat pels mitjans, ha explicat també que la primera telefonada ciutadana per a alertar sobre el vessament ha arribat a través de l'112 i després han arribat altres telefonades de persones que havien detectat les taques.
Per la seua banda, Víctor Morante, coordinador de Seguretat de Capitania Marítima, ha afegit que la vigilància indica que ja no hi ha taca a l'aigua. "Entenem que tot ha arribat a la costa", ha dit. En tot cas, ha afegit que demà es mantindran les tasques de vigilància per a confirmar que tot el vessament ha arribat ja, efectivament, a la costa.
"S'han pres mostres este matí, esperem que durant la setmana puguem saber la naturalesa de la substància i, entre altres, conéixer quin origen té", ha explicat als mitjans de comunicació que hi havia presents. "Ara seria aventurat establir-ne l'origen. Òbviament, quan ocorren estes coses, la primera hipòtesi és que siga d'un vaixell, però no podem descartar els orígens de la taca", ha afegit.