Directes
Ara en la televisió
MÚSICA DE BANDA

VÍDE0 | Set de cada deu menors de 12 anys estan registrats en alguna xarxa social, tot i no ser legal

WhatsApp, Instagram, Youtube, Tik Tok, Twitter i Twitch són les que més interés desperten en els xiquets i les xiquetes.

Imatge de portada: Telèfon mòbil amb l'aplicació TikTok

L'edat a què els xiquets i xiquetes s'endinsen en el món de les xarxes socials és cada vegada més baixa. Un 68% dels menors de 10 a 12 anys tenen algun compte en una xarxa social, tot i no ser legal, segons recull un estudi de l'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris. L'edat mínima per a tindre un compte en xarxes socials se situa entre 13 i 14 anys, fins i tot més, en funció de la xarxa social. Tan sols hi ha un 2,5% dels preguntats que afirma que no té compte en cap xarxa social ni les consultar de manera habitual, mentre que un 84,5% té algun compte en més de dues xarxes socials. En el cas dels joves de 19 a 21 anys, el 100% disposa d'algun compte.

L'estudi s'ha publicat amb motiu del Dia de la Internet Segura, que es va celebrar ahir dimarts. Les cinc xarxes socials més utilitzades són, per aquest ordre: WhatsApp (91,5%), Instagram (90,6%), Youtube (83,5%), Tik Tok (69,2%) i Twitter (54,1%). Amb un 40,2% se situa la creixent xarxa social Twitch, que va guanyant seguidors entre els més joves. L'associació remarca també la seua preocupació pel fet que un 12,5% dels enquestats admeten que accepten sol·licituds d'amistat o seguiment sense conéixer a qui les sol·licita, mentre que un 63,4% les accepta només quan coneixen la persona o veuen que són amics dels seus amics.

Sobre la freqüència d'ús, un 86% respon que les consulta diverses vegades al dia encara que a l'hora de publicar tan sols un 6,4% ho fa tots els dies i un 55,7% publica alguna vegada però no habitualment, la qual cosa ens dona la idea que l'ús que donen a les xarxes socials és, majoritàriament, per a seguir personatges públics i veure el que publiquen altres persones.

Pel que fa a la posició dels pares davant aquesta realitat, un 12,5% assegura que els progenitors no saben ni controlen cap de les xarxes socials en què tenen compte davant un 52,5% que respon que sí que coneixen totes les que tenen.

Youtubers valencians

També et pot interessar