El 70% dels adolescents de hui en dia dormen menys hores que els joves de fa deu anys

Només el 30% dels joves entre onze i díhuit anys descansen el que toca: entre huit i deu hores

El 70% dels adolescents de hui en dia dormen menys hores que els joves de fa deu anys / À Punt NTC

Els adolescents d'ara dormen menys que fa deu anys. Només el 30% dels joves entre onze i díhuit anys dormen el que toca: entre huit i deu hores. Són algunes de les conclusions d'un estudi de l'Organització Mundial de la Salut. 

El 75% restant està per davall del nivell òptim. Una falta de descans que té efectes negatius sobretot en el sistema immunitari, les funcions cognitives i, especialment, el rendiment escolar. Segons ha indicat la neuropediatra Lucía Monfort a À Punt, "tenen problemes d'atenció, de rendiment i, a banda, donen una falsa sensació de sentir-se bé", però l'endemà "no rendeixen per no dormir les hores que correspon".

Les pantalles a l'hora de dormir tenen part de culpa perquè generen massa estímuls per segon, llum directa sobre els ulls i massa distraccions, segons els experts. Però també entra en joc el ritme biològic de l'entrada en l'adolescència. Així ho ha explicat Monfort. "Anem en contra del seu ritme biològic", ha dit. Els joves tendeixen a gitar-se més tard, "això és el que passa durant l'adolescència, el primer signe", ha insistit.

A això, s'afig la falta d'exercici físic. Només el 10% de joves de quinze anys practica una hora diària d'esport. La falta d'hores de son provoca que mengen aliments més calòrics i això porta, a més, al sobrepés.

També et pot interessar

stats