Alacant celebra el primer fòrum sobre l’edatisme: “No som una càrrega, sinó una enorme oportunitat”

Els assistents han reflexionat sobre els estigmes que envolten les persones d’edat més avançada en la societat

Alacant celebra el primer fòrum sobre edatisme / À Punt NTC

La discriminació social per l’edat té un nom, es diu edatisme. Este dijous en un fòrum a Alacant s’ha reflexionat sobre els estigmes que envolten les persones d’edat més avançada en la societat. Un sector, el sènior, que reivindica també el seu poder i és que el 17% de la població de la Comunitat Valenciana són persones majors. 

A Alacant, on hi ha més de 60.000 persones que pertanyen a eixa anomenada “tercera edat” este dijous s’ha debatut sobre la visibilitat i el tracte donat a este col·lectiu que cada dia s'enfronta al repte de l'escletxa digital. De fet, és una de les queixes que arreplega el síndic de greuges. 

“No podem deixar gent arrere per desconeixement, per limitacions de mobilitat, per falta de formació i de recursos. S’han d’oferir les eines necessàries que existeixen en la llei i que l’administració ha de complir”, ha assegurat l’adjunta primera del síndic de greuges, Concha Bru. 

El debat també ha parlat de les oportunitats i d’un protagonisme diferent per a este grup de la població. Un relat de l'edat avançada en positiu. “Estem pensant a ajudar i protegir i ens oblidem que estem desaprofitant un enorme talent. Eixe talent sènior s’ha de revertir a la societat perquè siga evident que no som una càrrega, sinó una enorme oportunitat”, ha manifestat la jurista i exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena. 

I és que estar actiu no és incompatible amb estar jubilat. De fet, la Universitat d'Alacant és la primera de tot Espanya a tindre un programa d'Erasmus sènior. 

També et pot interessar

stats