Alcalà de Xivert llueix el seu producte estrela en la X Fira de Tomata de Penjar

L'organització espera rebre vora 8.000 visitants i superar els 2.500 quilos d'esta varietat de tomaca que van vendre l'any passat

La X Fira de la Tomata de Penjar se celebra el 12 i el 13 d'octubre / À Punt NTC

Els carrers d'Alcalà de Xivert (Baix Maestrat) s'han omplit de gom a gom este cap de setmana en la dècima edició de la Fira de la Tomata de Penjar, el producte estrela del municipi. L'esdeveniment, que ha començat este dissabte, s'allargarà fins diumenge.

L'organització espera rebre vora 8.000 visitants i superar els 2.500 quilos d'esta varietat de tomaca que van vendre l'any passat. S'han programat activitats, com ara mostres de cuina, tasts de cerveses artesanals, tallers infantils i com fer un plançó de tomata de penjar.

Enguany es preveu una collita d'uns 500.000 quilos. Encara que la campanya va començar bé, les últimes pluges han perjudicat el cultiu. "Quan hi ha un excés d'aigua, la tomaca es clevilla; és a dir, ja no és bona", explica José Herrera, principal productor i comercialitzador del producte.

A la fira d'este cap de setmana es vendrà bona cosa del fruit, però el mercat principal d'esta varietat de tomaca és Catalunya, que consumeix més d'un 90% de la producció. Així que aquelles que no es queden a terra valenciana viatjaran direcció al nord, on és ben sabuda la passió que hi ha per la tomaca.

També et pot interessar

stats