Andilla es queda sense piscina municipal per problemes tècnics en plena onada de calor

El veïnat, que es triplica en estiu, demana solucions, més quan ja encarem el final del mes de juliol

Este diumenge s'ha omplit la piscina d'Andilla amb l'esperança de poder obrir-la al públic la setmana que ve / À Punt NTC

Als pobles de l'interior les piscines són una autèntica taula de salvació durant l'estiu, especialment en caps de setmana de calor extrema com el que estem vivint a la Comunitat Valenciana estos dies. Però a Andilla, als Serrans, on la població es triplica durant les vacances, fa setmanes que no poden llançar-se a l'aigua.

La piscina té una fuita en el sistema de depuració que des de l'Ajuntament no aconsegueixen trobar, i per això, ara intenten buscar una empresa especialitzada que els ajude. "Hem intentat localitzar l'avaria amb mitjans propis del consistori, però ha sigut impossible", explica l'alcalde d'Andilla, Federico Burgos.

Este no és, però, l'únic motiu pel qual està tancada la piscina municipal. La dimissió sobtada de l'anterior alcalde esta primavera ha provocat que l'actual govern i l'anterior s'acusen mútuament de no haver executat el protocol necessari per a obrir la piscina, entre d'altres qüestions clorar l'aigua de les dutxes.

Els veïns i les veïnes intenten buscar-se la vida per a refrescar-se, però al mateix temps demanen solucions, més encara quan ja encarem el final del mes juliol. "Es parla de l'Espanya buidada, i un dels principals reclams que té el poble, que és la piscina, està tancada", manifesta l'estiuejant José Sebastiá.

De moment, l'Ajuntament d'Andilla ha començat a omplir este diumenge la piscina després de clorar l'aigua de les dutxes i amb l'esperança de trobar i reparar la fuita com més prompte millor i si tot va bé, obrir la piscina el pròxim cap de setmana. Mentrestant, veïnat i visitants compten els dies per a poder tornar a submergir-se en l'aigua i fer més suportables les llargues jornades de calor.

També et pot interessar

stats