L’associació taurina de Carcaixent amenaça de denunciar el consistori si prohibeix els bous

L’Ajuntament estudia si esta activitat és contrària a l’ordenança municipal de Benestar Animal

Ajuntament de Carcaixent / À Punt NTC

La polèmica de si a Carcaixent (Ribera Alta) es poden celebrar bous al carrer acabarà als tribunals si l’Ajuntament no dona el vistiplau a la sol·licitud de l'associació taurina de la localitat, creada recentment. Asseguren que per a les festes d'octubre d'enguany ja no arriben, però volen una solució per al futur.

Kilian Rubio, president de l’Associació Taurina de Carcaixent, ha explicat, en declaracions a À Punt NTC, que el municipi ha sigut el primer dels governats pel Partit Popular que "s'ha negat a realitzar els festejos taurins il·legalment". Per això, afirma que denunciaran el consistori. Ha subratllat que, des de l’associació pensen que tenen tota la raó i tot el dret a anar als tribunals. “Qui va amb la veritat al davant no ha d’amagar-se de res i ha d’anar avant”, ha assegurat. 

Fins i tot reclamaran les despeses de l'organització perquè, segons denuncien, l’alcaldia no aporta “ni un cèntim” dels 35.000 pressupostats per als actes taurins.

Els serveis jurídics del consistori de Carcaixent estudien a hores d'ara si esta activitat va contra l’ordenança municipal de Benestar Animal, encara que l'alcaldessa ja va enviar un comunicat a la penya en què denegava la sol·licitud.

Comunicat de l'Ajuntament de Carcaixent referent als festjos taurins
Comunicat de l'Ajuntament de Carcaixent referent als festjos taurins / Ajuntament de Carcaixent

L'associació taurina, per la seua banda, manté que una ordenança municipal no pot anar contra la llei estatal de tauromàquia, mentre que el consistori afirma que a Carcaixent no hi ha tradició de bous al carrer.

També et pot interessar

stats