Augmenta l’assetjament masclista a través de Bizum

Els maltractadors aprofiten que esta aplicació no permet bloquejar contactes i les víctimes denuncien que se senten indefenses

Una persona envia un missatge amenaçador a través d'un pagament de bizum / À Punt NTC

L'aplicació de pagament Bizum no contempla l'opció de bloquejar usuaris, i alguns maltractadors aprofiten esta bretxa per a assetjar les víctimes. Denuncien que se senten indefenses.

Quan l’exparella assetja una persona per xarxes socials, és tan senzill com bloquejar-la. El mateix ocorre amb les telefonades o els SMS. Tanmateix, la qüestió és més complicada amb Bizum. L'aplicació per a enviar i rebre diners no té opció per a bloquejar, de manera que l'assetjador o assetjadora pot continuar mantenint contacte a través del concepte que permet l'aplicació, és a dir, fent enviaments de diners amb un mínim 50 cèntims.

Paula Martínez, psicòloga de l’Associació Alanna, ha explicat a À Punt que, si en el missatge hi haguera un contingut que la dona sentís com una amenaça o una vexació, es tractaria d’una altra forma de violència. 

De fet, fins i tot, este contacte pot ser un delicte en cas que hi haja una ordre d’allunyament vigent, ja que en suposaria el trencament.

Depenent de la plataforma bancària des de la qual s'utilitze Bizum, a més del concepte, es pot, fins i tot, escriure un missatge de 500 caràcters i adjuntar una imatge. Una comunicació que és complicada de tallar.

Julián Tío, portaveu de l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris, aconsella anar primer a la policia a denunciar i després a l’entitat bancària corresponent amb els missatges per a comunicar-los l'assetjament, perquè els bancs sí que poden bloquejar contactes. 

També et pot interessar

stats