Castelló és la primera província espanyola a implantar la verificació digital dels medicaments a les farmàcies

Este sistema pioner es posarà en marxa pròximament a tota la Comunitat Valenciana

Una caixa de medicaments / À Punt NTC

Haver de retallar el codi d’un medicament i apegar-lo en la recepta és ja història a les farmàcies de la província de Castelló. Des d'este dilluns de matí, a les 300 oficines de farmàcia de Castelló ha entrat en funcionament el nou codi de verificació digital, pioner en tot Espanya. Un sistema que estalvia recursos i permet una major seguretat en el procés de venda de medicaments.

El codi digital generarà una traçabilitat de cada un dels medicaments, de cada caixa, de forma que tant pacient com prescriptor controlaran la procedència del fàrmac. Així ha presentat la novetat el conseller de Sanitat, Marciano Gómez.

La digitalització dels codis dels medicaments estalviarà uns 4,9 milions de justificants en paper, l’equivalent a 1.200 caixes de paper al mes solament en la província de Castelló. Això comportarà un estalvi de temps i recursos per als farmacèutics que poden destinar a atendre els pacients.

Sobretot, segons apunta la Conselleria de Sanitat, gràcies a la traçabilitat dels medicaments es guanya seguretat per als pacients.

El sistema s'implantarà pròximament, a les 3.000 farmàcies de tota la Comunitat Valenciana.  

També et pot interessar

stats