Els cicles formatius d'Emergències Sanitàries a Xest i d'Artista Faller a València, sense professors

Educació anunciarà que iniciarà de manera immediata converses amb els sindicats per a regular la contractació del personal expert

Dos joves davant el gremi d'artesania d'artistes fallers de València / À Punt NTC

Els cicles formatius d'Emergències Sanitàries a Xest i d'Artista Faller a València no tenen encara professors per a començar les classes. Les famílies i l'alumnat denuncien que, fins ara, porten quasi un mes de classe perdut i que la Conselleria d'Educació encara no ha signat els contractes.

"Tenim doble problema. Estan perdent el curs i estem pagant un servei que no utilitzen. Per a estar per la gespa, se n'han vingut a casa", manifesta Cristina Juncal, mare d'un dels alumnes de l'FP d'Emergències Sanitàries a Xest.

Una situació que afecta un centenar de joves matriculats entre els quatre cursos entre grau mitjà i superior d'Emergències Sanitàries.

Una angoixa semblant pateixen els estudiants del grau superior d'Artista Faller que s'imparteix al Museu de la Ciutat Fallera. Des de l'11 de setembre només tenen classe d'anglés i de formació laboral. Res de construcció, modelatge i creació de ninots.

Davant d’esta situació, la directora general de Formació Professional, Marta Armendia, ha informat este dimecres que la Conselleria d’Educació iniciarà de manera immediata converses amb els sindicats per a regular la contractació del personal expert de Formació Professional.

Així, en la reunió prevista per a este dijous amb els sindicats es reiterarà la voluntat de diàleg de la conselleria perquè estos docents no patisquen les conseqüències de la nova normativa d'un curs per a un altre, indica el departament de José Antonio Rovira en un comunicat.

Des d'Educació expliquen també que s'està treballant per a adequar-se a la nova normativa que exigeix el govern espanyol quant a la figura d'expert d'FP i, alhora, buscant les alternatives possibles perquè els professionals vagen adaptant-s'hi.

També et pot interessar

stats