Cinc investigats per furtar raïm de taula del Vinalopó en saquets i posar-lo a la venda fora de supermercats

La Guàrdia Civil continuarà amb la vigilància i prevenció fins al final de la campanya de collita

L'operació raïm de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil, en el marc del Pla de Seguretat del Raïm de taula del Vinalopó en saquets amb Denominació d'Origen Protegida (DOP), ha investigat cinc persones pel robatori d'esta fruita a les comarques del sud i ha recuperat cent quilograms del producte sostret. Durant les actuacions, l'equip contra robatoris al camp (Roca) de la companyia de l'institut armat d'Ibi (Alcoià) ha comptat amb les unitats de Seguretat Ciutadana del lloc principal de Novelda (Vinalopó Mitjà) i amb el suport de la Policia Local de Petrer. Les diligències sobre estos robatoris s'han enviat al jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Novelda.

La primera intervenció va tindre lloc el 27 de setembre, quan tres persones —dos homes i una dona entre 51 i 56 anys— van ser interceptats després d'eixir d'una zona agrícola de Montfort, segons ha informat hui dijous la Guàrdia Civil. Presumptament, els sospitosos havien sostret al voltant de cent quilograms de raïm de taula en saquets que, després, haurien intentat vendre de manera ambulant i clandestina als voltants de diversos supermercats de les poblacions de Petrer i Elda.

D'altra banda, l'1 d'octubre es van investigar dos persones més —un home i una dona de 46 i 42 anys— per la presumpta implicació en el robatori d'uns 6.000 kg de raïm per a most. Els fets van passar al setembre en una finca de Novelda que es troba en concurs de creditors; una situació que els autors van aprofitar per a cometre la sostracció.

Gràcies a les investigacions en diferents empreses del sector vitivinícola, es va aconseguir identificar els presumptes responsables. La Guàrdia Civil continuarà amb la vigilància i prevenció fins al final de la campanya de collita del raïm de taula del Vinalopó en saquets per a garantir la seguretat dels cultius i fer costat als viticultors en la protecció dels productes.

Més de 180 guàrdies civils integren enguany el dispositiu del pla contra les sostraccions en explotacions agrícoles i ramaderes que es desenvolupa a les comarques del Vinalopó Mitjà i l'Alacantí i que incorpora l'ús de drons amb càmeres de visió nocturna; tot coincidint amb la campanya de recol·lecció del raïm de taula del Vinalopó en saquets amb DOP.

També et pot interessar

stats