Comencen les reunions del professorat per a perfilar el nou model de la PAU

Els exàmens inclouran l'augment de les preguntes competencials i d'anàlisi crítica

Accés a l'ensenyament oficial de grau / À Punt NTC

Setmana transcendental als instituts valencians. Este dilluns han començat les reunions entre el professorat de batxillerat i el professorat especialista per a tancar els nous models d'examen per a la PAU del 2025, enguany de caràcter més competencial. Estes trobades s’allargaran durant tota la setmana i permetran ajustar el curs acadèmic a la preparació de les proves d'accés a la universitat.

Els exàmens s'adaptaran al reial decret aprovat l'11 de juny i inclouran sobretot una novetat, l'augment de les preguntes competencials i d'anàlisi crítica. No són noves, però ara estaran presents en una de cada cinc preguntes i en totes les matèries. “S’han d’incloure raonaments i deduccions, que en les preguntes memorístiques no estan”, explica Vicent Sixte Safont, coordinador de la PAU a la Universitat Jaume I. 

L'increment d'este tipus de preguntes anirà cada any en augment fins que tot l'examen siga competencial. La resta de novetats passen per una disminució de l'optativitat i pels nous criteris de correcció i avaluació, on es restarà fins a un punt per faltes d'ortografia en les assignatures no lingüístiques. Amb tota esta informació, els instituts adaptaran l'ensenyament amb la mirada posada a les proves del mes de juny.

També et pot interessar

stats