Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Creix el nerviosisme i ansietat entre l'alumnat des de la prohibició d'engegar el mòbil durant l'horari lectiu

Educació anuncia la incorporació de 56 psicòlegs sanitaris que treballaran amb els centres per a ajudar l’estudiantat amb problemes d'addicció

Un jove amb el telèfon a la mà / À Punt NTC

Des que l'ús del mòbil està totalment prohibit durant l'horari lectiu, a molts centres de secundària el professorat ha detectat nerviosisme i ansietat entre l'alumnat. La Conselleria d’Educació reconeix esta realitat i ha anunciat la incorporació de 56 psicòlegs sanitaris que treballaran colze a colze amb els centres per a ajudar els i les alumnes amb problemes d'addicció als seus dispositius. “Quan un orientador detecte ansietat pel mòbil en els alumnes, tindrà una persona de referència que servirà de pont entre Sanitat i el centre educatiu”, apunta la directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, Xaro Escrig.

Des que el mòbil ja no està permés durant l'horari lectiu, han començat a aparéixer les excuses. “Al principi deien que era per a mirar l'hora, però nosaltres tenim en totes les aules un rellotge i no els fa falta”, relata el director de l’IES Campanar, Martín Almendros. 

A més, els docents expliquen que, tot i que la norma ha calat i en general l'alumnat la compleix, les conseqüències per la prohibició d'engegar el mòbil a l'aula es fan patents entre alguns menors: “Tenen una ansietat molt gran pel fet d'entregar-lo, quan pensen que estaran un temps sense tindre'l ho passen malament”, afegeix.

Quan el centre els requisa el dispositiu, entren en escena les famílies que han d'anar a recollir-lo. Almendros apunta que el 90 % de les famílies venen a recollir el mòbil durant el matí perquè no volen que els seus fills estiguen malament i nerviosos a casa. “Hi ha famílies que fins i tot demanen permís al treball per a anar corrent a l'institut a agafar-lo”, matissa.

El cas d'este institut del barri de Campanar de València no és aïllat. Les dades d'ús del mòbil amb les quals treballa la Conselleria d'Educació revelen que el 18 % de l'alumnat de sisé de primària fa ús del mòbil tres o més hores al dia.

El departament també preveu formar en esta matèria els docents per tal de previndre addiccions al mòbil.

Educació