El crit d'ajuda dels llauradors de raïm davant de la plaga de llagostes: "D'ací a la verema podríem perdre el 100% de la collita"

Demanen a l'administració ajuda perquè quasi tots tenen cultiu ecològic, el que fa intractable amb insecticida la mateixa planta

Una plaga de llagostes amenaça els cultius de raïm de Requena / À Punt NTC

Una plaga de llagostes amenaça els cultius de raïm de Requena. Al pas dels agricultors, boten a desenes, centenars... milions, segons diuen els llauradors, que veuen com estos insectes marrons els destrueixen els camps.

La sequera els ha portat de la muntanya als camps de cultius, on estan arrasant-ho tot: fulles, fruites i fins i tot sarments. Cereal, oliveres i principalment camps de raïm. Alguns llauradors demanen a l'administració ajuda urgent perquè podrien perdre el 100% de la collita. "Abans estaven uns per damunt dels altres", ha assegurat José Vicente Pedrón, llaurador de Requena, en mig del seu cultiu. Jorge Sisternas, també treballador del camp, ha afirmat que "es mengen les fulles i sense vegetació, les plantes s'assequen".

"Si no hi haguera hagut sequera, estarien menjant altres coses", ha dit Raúl Guillamón. Al seu torn, Gabriel Martínez ha explicat que es mengen "fins i tot les fulles i el fruit".

Demanen a l'administració ajuda, però saben que la solució és complexa. Quasi tots tenen cultiu ecològic, el que fa intractable amb insecticida la mateixa planta. L'alternativa és evitar que este animal arribe al camp tractant els marges, abans que ho arrase tot. 

"D'ací a la verema podríem perdre el 100% de la collita", ha dit Guillamón. Després de les fulles i el raïm, les llagostes acaben menjant-se el sarment. Si mor el cep, no només es perdrà la collita d'enguany, sinó que caldrà tornar-los a plantar. 

També et pot interessar

stats