La depressió afecta el 5% dels menors i la meitat dels adolescents considera que la vida no val la pena

Un informe elaborat per la Universitat Miguel Hernández relaciona este problema amb l'ús de les pantalles digitals

La depressió afecta el 5% dels menors / À Punt NTC

La meitat dels adolescents considera que la vida no val la pena i un 55% reconeix que alguna vegada s'ha plantejat llevar-se la vida. De fet, un 18% ho ha arribat a intentar. Són les preocupants conclusions de l'informe elaborat pel Centre d'Investigació de la Infància i l'Adolescència de la Universitat Miguel Hernández, que alerta que la depressió afecta el 5% dels menors.

L'estudi ha enquestat 5.600 xiquets, xiquetes i adolescents. Molts d'ells han assegurat que han patit ansietat. També que han travessat situacions en què han tingut dificultat per a controlar la ira o les han enfrontat amb una actitud desafiant i agressiva.

A banda de les patologies psicològiques que hi pot haver darrere d'estos casos, l'estudi planteja la possible relació d'estes conductes amb l'ús que fa la joventut de les pantalles digitals. El 93% dels escolars d'entre nou i setze anys estan a les xarxes socials: les més consumides són YouTube (en un 75%), WhatsApp (fins a un 70%) i Tiktok (en un 61%). Molts dels enquestats han reconegut que les usen per a evadir-se dels seus problemes personals.

El més greu és que molts adolescents d'entre els dotze i els setze anys es connecten cada dia en les xarxes socials i admeten que no coneixen personalment els amics o seguidors que tenen.

Precisament este dimarts, Elx (Baix Vinalopó) ha reunit diversos professionals experts en la matèria que han demanat una regulació legal. Entre els participants, està Luisa Lázaro, cap de psiquiatria infantil de l'Hospital Clínic de Barcelona, que ha assegurat que la influència dels adults és molt important. "No pot ser que els xiquets imiten el que fan els grans", ha dit.

També et pot interessar

stats