La detecció de caparres es multiplica per sis a la Comunitat Valenciana des del 2018

La major part començaren a localitzar-se a les comarques de l'interior nord

Mostra de diversos insectes / À Punt NTC

Les caparres són uns insectes molestos que poden transmetre diverses malalties com la febra hemorràgica Congo-Crimea, de la qual s'han detectat alguns casos a Espanya. A la Comunitat Valenciana, la detecció s'ha multiplicat per sis en els últims anys, especialment a les comarques de l'interior de Castelló.

La caparra més gran ha estat alimentant-se durant deu o dotze dies de sang humana. És una de les sis espècies detectades en humans a la Comunitat Valenciana. Des de l'any 2018, els centres sanitaris han detectat que s'ha multiplicat per sis el nombre de casos. “Hi ha hagut una proliferació molt gran dels casos, que s’eleva a 120 o 130 cada any”, assegura Vicente Falcó, expert del laboratori d’Entomologia i Plagues de l’Institut Cavanilles de la Universitat de València. 

La major part va començar a detectar-se a les comarques de l'interior de Castelló, però ara també s'han estés per tota la província i també al nord de València. El 90% pertany a una espècie que pot transmetre la malaltia de Crimea- Congo. 

Tot i això, a la Comunitat Valenciana no se n'han detectat casos, ni tampoc de l'encefalitis centreeuropea. De fet, en l'Eurocopa del 2008, disputada a Àustria i Suïssa, va sorgir una febra de vacunacions per a previndre esta altra malaltia. La millor prevenció és utilitzar repel·lent o posar-nos roba llarga si anem a zones de muntanya. 

També et pot interessar

stats