Dos detinguts a València per robar pisos per tot Espanya

Vestien de manera elegant per a passar desapercebuts i se'ls imputen deu robatoris amb força, sis d'ells a Àvila, un a Castelló i tres a València

Grup criminal especialitzat en el robatori a domicilis

Agents de la Policia Nacional han detingut a València dos homes de 39 anys per lasuposada pertinença a un grup criminal itinerant especialitzat en el robatori de domicilis per tot Espanya. Vestien amb roba elegant a fi de passar desapercebuts en les comunitats de veïns, segons ha informat este dimarts la Policia Nacional.

Se'ls imputa la comissió d'almenys deu robatoris, sis d'ells a Àvila, un a Castelló i tres a València. S'han intervingut prop de 15.000 euros en efectiu, nombroses ferramentes per a forçar els panys, una arma de foc i unes ulleres amb dispositiu Bluetooth per a comunicar-se entre ells, així com una gran quantitat d'efectes robats.

La investigació va començar després de rebre avís per part d'un veí de València, en el qual informava que un home alié a la comunitat manipulava la porta d'un dels veïns. Els agents es van desplaçar i van trobar un home en actitud vigilant assegut en un banc enfront de l'edifici que feia una trucada amb el telèfon.

Ulleres amb auriculars i Bluetooth

Els policies van procedir a la identificació d'esta persona, que portava unes làmines de plata utilitzades per a la tècnica de l'impresioning, tres plàstics per a cometre el delicte, uns guants negres, el telèfon mòbil amb el qual s'estaria comunicant amb el company de l'interior, un rellotge d'alta gamma i les claus d'un vehicle de lloguer, per la qual cosa el van detindre.

De manera paral·lela, els agents van accedir a l'interior de la comunitat, on van dur a terme una inspecció de tota la finca i van aconseguir localitzar al segon home implicat en els fets sorprés dins del pis.

Inspecció als domicilis a Sagunt

Després de les detencions de tots dos homes, es va inspeccionar el vehicle de lloguer i es van practicar dos registres als domicilis a Sagunt i el Port de Sagunt (Camp de Morvedre), on es van intervindre gran quantitat d'efectes de procedència il·lícita.

Material intervingut en l'operació policial
Material intervingut en l'operació policial / CNP

Hi havia rellotges d'alta gamma, ulleres de realitat virtual, gran quantitat de perfums i cosmètica, begudes alcohòliques, joies, prop de 15.000 euros en efectiu i una arma de foc amb dos carregadors i munició real, així com unes ulleres amb auricular i el dispositiu Bluetooth que utilitzaven per a comunicar-se entre ells.

Els detinguts, d'origen romanés i amb antecedents policials, han passat a disposició judicial i s'ha decretat l'ingrés a la presó provisional d'un d'ells. La investigació roman oberta i no es descarta la imputació de més robatoris als detinguts.

També et pot interessar

stats