La directora de la residència DomusVi nega que els malalts estigueren amuntegats i manté que es va informar les famílies

Els familiars lamenten que la responsable només ha recordat els fets quan les preguntes li les ha fetes la seua defensa però no quan li les ha plantejades l'acusació

Tercera part del juí pels morts de covid-19 a la residència DomusVi d'Alcoi / À Punt NTC

La directora de la residència DomusVi ha arribat este matí als jutjats d’Alcoi escortada pels advocats del centre, per a declarar en el cas de les 74 persones majors mortes durant els primers mesos de la pandèmia de covid-19. És la tercera jornada del procés judicial, i este dimecres declaren els testimonis aportats per la residència. Dins de la sala, la directora del centre ha negat totes les acusacions dels familiars de les víctimes, dels extreballadors i fins i tot del metge responsable de la unitat domiciliària de l’hospital d’Alcoi, Manuel Pérez, que dilluns va manifestar que el que allí va passar va ser "una hecatombe" i que els residents els demanaven que els tragueren d'allí.

La responsable del centre assegura que, a partir del 14 de març del 2020, dia en què es va decretar l'estat d'alarma a tot l'estat espanyol, i amb tretze possibles casos de covid al centre, va ordenar separar els residents positius dels negatius, primer en habitacions individuals i posteriorment col·locant tots els positius junts.

Segons la seua versió, a partir del 18 de març la Conselleria de Sanitat va intervindre la residència pel brot de covid i ella va seguir les pautes que li donaven; així mateix, ha manifestat que s'augmentà la plantilla per a afrontar la situació i que tots rebien mascaretes per part del centre.

La directora també ha concretat durant la declaració que hi havia sis treballadors que es comunicaven contínuament amb els familiars. Ha afirmat, a més, que la sedació la feien els metges. Ha negat que els malalts estigueren amuntegats i ha dit que, quan moria un resident de covid, no el traslladaven per a evitar que passaren hores al costat d'altres residents perquè no podien fer-ho. 

Els familiars de les víctimes han lamentat que la directora només ha recordat els fets quan les preguntes li les feia la seua defensa però no quan li les ha plantejades l'acusació.

Un total de 74 residents moriren en esta residència de gestió privada el 2020. Eixe mateix any, el centre va ser sancionat amb 40.000 euros per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per falta de personal i per posar en perill la vida dels residents, en un brot de gastroenteritis registrat al centre el 2019.

Amb este procés, els familiars de les víctimes esperen saber què va passar, com va passar i si es podien haver evitat algunes morts.

També et pot interessar

stats