El ‘face taping’, l’última i perillosa moda estètica en xarxes socials

Consisteix a posar-se cintes adhesives a la cara per a combatre les arrugues mentre es dorm, les dermatòlogues alerten que no funciona i té conseqüències negatives a la pell

El ‘face taping’, l’última i perillosa moda estètica en xarxes socials / À Punt NTC

Posar-se cintes adhesives a la cara per a combatre les arrugues mentre dorms. És una de les últimes modes de les xarxes socials, el face taping. Les dermatòlogues alerten que, no només no funciona, sinó que té conseqüències negatives a la pell. Potser a molts no els sona, però és una de les últimes modes estètiques en les xarxes socials.

Cintes adhesives repartides per la cara, mentre es dorm, que prometen reduir les arrugues d'expressió. Al front, a l'entrecella, als llavis, al coll... Fins i tot es recomanen cintes transparents als ulls, davall del maquillatge, per a un efecte lífting. TikTok i Instagram estan replets de vídeos com estos on ho recomanen pel seu "efecte bòtox". 

Però els professionals de la dermatologia en desmenteixen l'eficàcia. A més que no ho recomanen, afirmen que “no funciona”. A més, les veus expertes assenyalen que les cintes facials no només no són innòcues, sinó que fan malbé la pell, amb problemes com la dermatitis, o taques per reactivitat a l’adhesiu. Unes conseqüències a la pell agreujades —sobretot— en esta època de l'any.

A pesar que este tipus de cintes estan fetes amb finalitats fisioterapèutiques, són accessibles: es poden comprar, per al rostre, en línia. Els dermatòlegs, però, recomanen acudir als professionals abans que seguir remeis casolans com el face taping.

També et pot interessar

stats