La família de la jove en coma a Tailàndia aconsegueix més de 300.000 euros per a costejar la tornada a Espanya

Ángela està estable després de practicar-li una traqueotomia, que li permet respirar per si mateixa

Imatge d'Ángela Agudo durant el seu viatge a Tailàndia
Imatge d'Ángela Agudo durant el seu viatge a Tailàndia

La família de la jove de Godelleta que es troba en estat de coma després d’un accident de moto a Tailàndia ha aconseguit, a través d’una plataforma de micromecenatge, un total de 301.726 euros —xifra que cada minut augmenta— per a costejar la tornada a Espanya. 

Ángela Agudo es troba des del 6 d'octubre en coma després de patir un greu accident de moto durant el viatge a Tailàndia. Actualment, roman en l'UCI d'un hospital en estat crític, tot i que amb les constants vitals estables. La pòlissa de viatge que havia contractat era de fins a 75.000 euros, però segons els càlculs estimats, que inclouen els dies d’hospitalització, una de les operacions de 21.000 euros i més despeses, haurien superat ja els 50.000 euros i estan a pocs dies d’esgotar-la. A estes despeses s’afegeix el cost d’un avió medicalitzat, que fregaria els 250.000 euros. 

@apuntmedia La família d'una jove valenciana que es troba hospitalitzada en coma després de patir un accident de moto a Tailàndia demana ajuda per a pagar les despeses mèdiques i retornar-la a Espanya en un avió medicalitzat. Ángela Agudo té 24 anys, és veïna de Godelleta i va viatjar al sud-est asiàtic amb la parella a principis d’octubre. #BonDiaCV ♬ sonido original - À Punt Mèdia

Nombrosos usuaris amb milions de seguidors a les xarxes socials, com @ceciarmy, @TheShooterCoc o @roisastre, han compartit el cas en els seus perfils, donant suport a la causa. Un suport que ja han agraït els familiars a través del perfil que han creat, @todosomos_angela, on també han dit que este import els garanteix fins a quinze dies més en la unitat de cures intensives. En cas que sobraren diners, han dit, els destinaran a causes solidàries.

Dimecres passat, la jove va ser operada amb normalitat i sense incidències d'una traqueotomia, en una intervenció que li permetrà respirar per si mateixa. Així ho ha apuntat el germà de la xica, Diego Agudo, que ha celebrat “l’avanç” de la seua germana i ha destacat la importància que “l'evolució del seu estat siga bona” per a “portar-la de tornada com més prompte millor a casa”.

La família d'Ángela està “fent tots els possibles” per a visibilitzar el cas i “fer força tots” per a, si evoluciona favorablement, volar fins allí per a tornar a Espanya en un parell de setmanes. De fet, ahir desenes de veïns i veïnes de la localitat es van concentrar davant de la plaça de l'Ajuntament en mostra de suport i per a reclamar al govern espanyol que es faça càrrec de la situació. 

Segons ha assenyalat Diego, la cònsol d'Espanya a Tailàndia, Ana Andrés Hernández, s'ha reunit allí amb els seus pares “per a parlar de poder traslladar-la” i els ha dit que tots els papers necessaris ja estan en el Ministeri d'Afers Estrangers “per a veure com està el tema de tindre un avió”. “Ens han dit que si, després de l'operació, continua estable i la seua evolució va com fins ara, a poc a poc, en dues setmanes podria volar”, ha afegit el germà de la xica.

També et pot interessar

stats