Els familiars dels residents de la DomusVi d'Alcoi denuncien que no pogueren acomiadar-se de les 74 persones mortes

En la segona sessió del jui, tots han coincidit: ni tingueren informació sobre l'estat de salut ni tampoc sobre l'evolució dels seus familiars

Este dimarts s'ha celebrat la segona jornada del juí per la mort de 74 persones a DomusVi / À Punt NTC

Este dimarts ha tingut lloc la segona sessió del juí a la residència DomusVi d’Alcoi, per les morts de 74 persones majors durant el primer mes la pandèmia de la covid-19. En esta jornada, els familiars han sigut els protagonistes. Un a un, han explicat davant del tribunal la informació que tenen sobre com van morir els seus familiars. Tots han coincidit: no tingueren informació sobre el seu estat de salut ni tampoc sobre la seua evolució, i sobretot, no van poder acomiadar-se'n.

Testimonis que corroboren el que declararen este dilluns els extreballadors del centre que, a més, destacaren la falta de mitjans per a atendre els residents, com la manca de mascaretes o que hagueren de compartir espai amb persones que ja havien mort. “Era difícil de digerir”, segons un dels familiars.

Les persones que han declarat este dimarts no formen part de la demanda, per diferents motius. Han assegurat que el que volen no són diners, sinó justícia. En total, va morir el 52% dels residents d'este centre i això és el que va portar els familiars a denunciar l'empresa gestora Quavitae i a reclamar una indemnització de més de dos milions d'euros. Este és el primer juí per la gestió de la pandèmia de la covid en residències de majors que es fa per la via civil i no penal. 

Amb este procés esperen saber què va passar, com va passar i si es podien haver evitat algunes morts. Però sempre els quedarà el dolor de recordar que els familiars moriren a soles.

El juí continuarà dimecres, en este cas amb testimonis presentats per DomusVi.

També et pot interessar

stats