Del FOMO al JOMO: com buscar la felicitat fora de les pantalles

Esta nova tendència anima la gent a reprendre el contacte físic, viure el present i estar en el moment

Un grup de joves mirant els telèfons / À Punt NTC

Primer va ser la síndrome FOMO, la por de perdre's coses en internet si no s'està contínuament connectat (fear of missing out), i ara ha sorgit el moviment JOMO, tot el contrari. Busca tornar a descobrir la felicitat de no estar connectat a cap pantalla i viure plenament en la vida real.

La tècnica JOMO —perdre's coses en les xarxes— no genera ansietat sinó alegria, es guanya en salut emocional i en temps de qualitat per a nosaltres mateixos. És el leitmotiv d'este moviment que té ja milers de seguidors.

La psicòloga Esther Antoni ha explicat a À Punt NTC que és important tornar un poc al contacte més físic i no tan virtual per tal de viure el present i estar en el moment. 

Reconquistar la vida real deixant d'estar pendent de les notificacions, el WhatsApp o les xarxes socials guanya terreny com a tendència fins i tot entre els més joves. Els psicòlegs apunten que la dependència que fa estar sempre alerta afecta principalment els adolescents, però també els usuaris adults. De fet, Antoni incideix que, per fer cas del mòbil, estem deixant de llegir llibres, de fer esport i activitats al carrer o de quedar amb amics. 

El JOMO consisteix simplement a tornar a tindre el control del nostre temps. Passejar, llegir, parlar o fins i tot aprendre a avorrir-se formen part de les tècniques que fomenta este nou moviment contra l'abús de la connexió digital. 

També et pot interessar

stats