De forma intranasal i a les escoles, així ha començat la campanya de vacunació de la grip als col·legis valencians

La població diana són els dos primers cursos d’infantil i l’alumnat dels centres d’educació especial

Una infermera administra la vacuna intranaslal contra la grip a un menor / À Punt NTC

La campanya de vacunació voluntària contra la grip a les escoles valencianes s’ha posat en marxa este dimarts i s’allargarà fins a mitjan mes. L'objectiu és reduir l'impacte del virus entre els menors i que no contagien la població vulnerable. S'han vacunat xiquets i xiquetes de 500 escoles de la Comunitat Valenciana.

À Punt NTC ha visitat el CEIP Benimàmet (València) on dèsset famílies s’han sumat de forma voluntària al programa de vacunació. Han destacat, sobretot, la comoditat de rebre la dosi a l’escola i la tranquil·litat de tindre les criatures protegides. 

La població diana són els dos primers cursos d’infantil i l’alumnat dels centres d’educació especial. L’objectiu és clar, explica la pediatra Zulisnoska Espinoza, conscienciar les famílies perquè vacunen les criatures i així poder previndre l’alta incidència de la grip en els mesos d’hivern i les complicacions associades. Perquè les criatures, moltes vegades, són les transmissores principals del virus a les persones grans, que són les més vulnerables. 

Enguany s’ha optat per la vacuna intranasal, indolora i ràpida, que administra un equip sanitari integrat per dos infermeres i una pediatra. 

Les famílies poden acompanyar els xiquets i xiquetes, i són els centres escolars els que informen del procés i envien a les famílies el formulari per a donar el consentiment, explica el director del CEIP Benimàmet, Agustín Huerta. 

Este programa, que s’estrena enguany en tot el territori, durarà fins al 15 d’octubre. Després, les campanyes de vacunació de la grip continuaran als centres de salut.

També et pot interessar

stats