Els gats envaeixen la Pobla d’Arenós

Hi ha un felí per cada dos veïns i l’Ajuntament ha posat en marxa un pla de control de colònies

Un carrer de la Pobla d'Arenós, ple de gats / À Punt NTC

La proliferació de gats s’ha convertit en un autèntic problema per a la Pobla d’Arenós, perquè hi ha un felí per cada dos veïns. Per això, l’Ajuntament ha posat en marxa un pla de control de colònies per a afavorir el benestar dels animals i la convivència amb el veïnat. 

L’estampa habitual d’este municipi de l’Alt Millars és de carrers plens de gats. Molts gats. En total hi ha 75 felins en un poble de 149 habitants, segons ha assenyalat a À Punt la regidora Alba Montilla. Això vol dir un gat per cada dos veïns o veïnes. De fet, afirma Montilla, a l'hivern, quan baixa la població, hi ha més gats que persones. 

La falta de control i el fet que qualsevol els pot alimentar ha provocat la sobrepoblació de felins i problemes entre el veïnat que observa amb incomoditat com pugen a les taules dels bars o es colen en les cases a la menor distracció. A més, a les nits no és estrany sentir-los barallar-se i deixen la seua femta pels carrers del municipi.

L’Ajuntament ha posat en marxa un pla de control. Els estilitzaran amb veterinaris, els desparasitaran i amb un xip els tornaran al seu entorn. Només els podran alimentar persones autoritzades com María Muñoz, una voluntària que ha explicat a À Punt que l’objectiu del pla és establir punts fixos d’alimentació on puguen anar a menjar i beure. 

Així mateix, la iniciativa contempla la instal·lació de casetes on es puguen refugiar tant de la calor en estiu com del fred en hivern i habilitar-los llocs per estar i que no envaïsquen tant els carrers del municipi. 

També s’ha posat en marxa una campanya d’adopció de les últimes ventrades i una altra de conscienciació per a la població, perquè benestar animal i veïnat convisquen en harmonia.

També et pot interessar

stats